Gato maakt Capture the Flag

Capture the Flag

Nieuwe Spaanse animatiefilm vliegt naar de maan. Werp een eerste blik op de personages en ontdek meer over het avontuurlijke verhaal.

Capture the FlagLas Aventuras de Tadeo Jones (Tad, The Lost Explorer) was de eerste avondvullende animatiefilm van de Spaanse regisseur Enrique Gato. De komedie met in de hoofdrol een onhandige versie van Indiana Jones werd in Spanje een gigantisch succes. Tadeo was een van drie films die in 2012 meer dan een miljoen kaartjes verkocht en werd zo de meest succesvolle animatiefilm uit de Spaanse geschiedenis. In februari werd de kaskraker bekroond met drie Goya’s (onder andere voor Beste Animatiefilm). Ondertussen is de film ook aan talloze landen verkocht; in Nederland en België verschijnt hij onder de titel Ted & De Schat van de Mummie.

Op zijn lauweren rusten doet Gato echter niet, want de regisseur werkt hard aan zijn volgende project: Capture the Flag. Vorige week werd de animatiefilm door de producenten voorgesteld op Cartoon Movie 2013 in Frankrijk en Animatieblog was erbij. Gato’s nieuwe project mikt nog meer op een internationaal publiek. Het leuke is dat het verhaal inspeelt op een hardnekkige legende die – raar maar waar – nog steeds bij heel wat mensen leeft: dat de landing op de maan niet echt is.

Om iedereen te bewijzen dat de maanlanding nep was, plant de rijke oliebaron George W. Carson een expeditie naar de maan, al wil hij eigenlijk gewoon de maan voor zichzelf opeisen en zo de kostbare energiebron (Helium-3) in handen krijgen die daar voorkomt.

Capture the FlagDe president van Amerika wil daar echter een stokje voor steken en schakelt de hulp in van Scott Goldwing, een NASA-astronaut. Hij moet met zijn team naar de maan vliegen en als bewijs terugkeren met de vlag die er bij de eerste landing geplant werd. Het lot zorgt er echter voor dat zijn zoon Mike (een avontuurlijke twaalfjarige) en norse grootvader Frank (een oude teamgenoot van Neil Armstrong) naar de maan worden geschoten. Aan boord van de oude Saturn V-raket (uit het museum in Florida!) zitten ook Mike’s vriendinnetje Amy en een bijzondere kameleon.

Aan het komische avontuur (over een familie en voor de hele familie) gaat veel research vooraf. De makers krijgen de volle steun van NASA en werken samen met de ervaren Spaans-Amerikaanse astronaut Michael López-Alegría, die de technical supervisor van de animatiefilm is.

Het geschatte budget van de prent is 12 miljoen euro (naar verluidt meer dan het dubbele van Tadeo), waarvan een derde uit Spanje komt en de rest via internationale coproducenten verzameld wordt. De film staat in de top tien van meest bezochte voorstellingen op Cartoon Movie. Dat betekent wellicht dat de makers het budget zonder veel problemen bij elkaar zullen krijgen, zeker na het succes van Tadeo.

Capture the Flag wordt met de computer geanimeerd en verschijnt in stereoscopisch 3D. Het verhaal, bedacht door Jordi Gasull en Patxi Amezcua, wordt in een script gegoten door Gasull, Javier Barreira en Neil Landau. Net als Tadeo wordt de film een coproductie van de Spaanse studio’s Ikiru Films, El Toro Pictures, Lightbox Entertainment en Telecinco Cinema. De productie is inmiddels gestart en de film hoort in december 2015 klaar te zijn.

In dit bericht vind je een eerste teaserposter en enkele stukjes concept art voor de film. De plaatjes werpen alvast een eerste blik op Mike, zijn vriendin Amy en zijn grootvader.

Concept art voor Capture the Flag

Lees ook:Eerste plaatjes uit Tad, The Lost Explorer
Lees ook:Korte animatiefilms: Tadeo Jones 1 & 2
Lees ook:Tadeo Jones wint drie Goya’s
Lees ook:Trailer voor Tadeo Jones-film
Lees ook:Obscure trailer voor Sky Song

Eén reactie op “Gato maakt Capture the Flag

  1. TAZ

    het klinkt allemaal best leuk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.