Sita Sings the Blues opent KLIK! animatie festival

Op vrijdag 12 september geeft het KLIK! Animatie Festival haar startschot met de vertoning van de meervoudig bekroonde animatiefilm Sita Sings the Blues. Het multimediaal festival beslaat 3 dagen animatieplezier in en rond het Kriterion in Amsterdam. Onderstaand vind je het laatste persbericht met meer informatie omtrent de programmering, de openingsfilm en de officiële website. Hou het animatieblog morgen goed in de gaten, want we mogen tickets weggeven!

Persbericht:

KLIK! Is…
Het KLIK! Amsterdam Animatie Festival is een toegankelijk platform voor animatie in de breedste zin van het woord. Van 12 tot en met 14 september 2008 zullen we in Kriterion, de roemruchte bioscoop waar al meer dan zestig jaar studenten de dienst uitmaken, een multimediaal festival organiseren waar van korte animatiefilms uit alle hoeken van de wereld, interactief gamevermaak, fascinerende randanimatie en fijne festiviteiten te genieten is.

Programmering
De hoofdmoot van de programmering op KLIK! zijn de drie Open competitieprogramma’s en de drie Studenten competitieprogramma’s, goed voor 76 korte films die op hun beurt weer zijn geselecteerd uit een ingezonden aanbod van 226 films uit 26 landen. De winnende film in de Studenten competitie wordt geselecteerd door het festivalpubliek, de winnaar van de Open competitie door de vakjury. De juryvoorzitter is de Oscarwinnende animator Suzie Templeton, daarnaast bestaat deze uit Zone 5300 redacteur en stripmaker Tonio van Vugt en de levende sample-legende Eboman.

In het "Deus Ex Anima" programma wordt het wankele bestand tussen godsdienst en de bewegende cartoon beschreven. De Blender Foundation laat met een screening van Big Buck Bunny en twee andere sierpaardjes zien hoe nullen en enen samen prachtige beelden kunnen scheppen.

Onder de noemer: "Namaste India" vertoont KLIK! in samenwerking met Asifa en met een beetje hulp van het animatiefestival te Annecy drie verzamelprogramma's met daarin een overzicht van de hedendaagse Indiase animatiefilm. Deze programma's zijn tot stand gekomen met steun van het Hivos.

Het NIAF vertoont in het kader van haar 15-jarige jubileum een speciaal samengesteld programma op KLIK!, en verzorgd tevens een vertoning van door het Filmmuseum gerestaureerde films uit de periode '40-'45, met een inleiding door Mette Peters.

Gedurende het festival staat Kriterion in het teken van animatie: van de Animatorkooi, het Snijtafelprogramma in de foyer tot aan de Suikerspinboetseerwedstrijd en de speciale Animatiemachine. De feesten op vrijdag en zaterdag en de gemoedelijke afsluiting op zondagavond worden muzikaal en visueel omlijst door DJ's en VJ's.

Tijdens het festival zullen er KLIK! satelliet-programma's draaien in Zwolle, Groningen en de stad Mopti te Mali, waar tevens een plaatselijke jury de eerste Mopti Award zal uitreiken. Gedurende het festival zal er via veilingen en acties geld geworven worden voor Stichting Mopti.

Openingsfilm
Nederlandse Première Sita Sings The Blues Op vrijdag gaat het festival spetterend van start met een vertoning van de meervoudig bekroonde animatiefilm Sita Sings The Blues. De Amerikaanse animator Nina Paley mixt in deze prijswinnende film het Hindu-epos de Ramayana, diverse animatiestijlen, muziek van jaren '20 idool Annette Henshaw en autobiografische scenes over haar leven met aanstekelijke resultaten door elkaar. Deze première is tot stand gekomen met de steun van het Hivos en MediaMonks.

Website online: http://www.klikamsterdam.nl/

Lees ook:
- 3 dagen animatie op het Klik animatie festival 
- Aanmelden Holland Animation Festival 08

Lees ook:KLIK! Animatie Festival succesvol afgesloten
Lees ook:3 dagen animatie op het KLIK! Animatie Festival
Lees ook:Bekijk Sita Sings the Blues nu online!
Lees ook:Programma Animatiefestival Zwolle bekend
Lees ook:Win Win Win: Tickets voor het KLIK! Animatie Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.