KLIK! Animatie Festival succesvol afgesloten

Persbericht: Wat was KLIK! Amsterdam Animatie Festival 2008?

Van 12 tot en met 14 september was het roemruchte filmtheater Kriterion het epicentrum van de tweede editie van het KLIK! Amsterdam Animatie Festival, een multimediaal festival waar van korte animatiefilms uit alle hoeken van de wereld, interactief gamevermaak, fascinerende randanimatie en fijne festiviteiten te genieten viel.

Meer dan 200 met zorg geselecteerde films uit 26 landen werden in zestien programma’s gezien door een enthousiast publiek aan animatieliefhebbers die goed waren voor 1800 verkochte kaartjes. Dat is een stijging van 900 % vergeleken met de vorige editie!

De vakkundige jury, bestaande uit Suzie Templeton, Tonio van Vugt en Jeroen “Eboman” Hoffs kende in de open competitie de KLIK! Award toe aan de existentialistische Franse animatiefilm Skhizein van Jeremy Clapin, terwijl het publiek in de studentencompetitie de KLIK! award gaf aan My Happy End van de Duitse animatiestudent Milen Vitanov.

De prestigieuze eerste KLIK! Mopti-award die in de Malinese stad Mopti op ons satellietfestival aldaar door 300 bezoekers werd toegekend aan de Nederlandse film Open Surgery van Jean-Paul Tossings en zijn medestudenten van de HKU.

In een van geweldige sfeer overladen Kriterion genoten bezoekers, gasten, juryleden, animatoren, Kriteriërs, vrijwilligers en organisatoren gebroederlijk van de vele DJ’s en VJ’s, een Bollywooddansoptreden, de Animatorkooi, Prosecco, een flipboekwedstrijd, gepimpte sneakers, suikerspinnen, gamen op een groot scherm, Indiase hapjes, animatie Op de Snijtafel, de animatiegalerie, Ben & Jerry’s ijs, de Animatiemachine, de trendsettende KLIKkers, de knusse India-hoek, de feestelijke sfeer en van elkaars aangename aanwezigheid tot in de late uurtjes.

KLIK! komt vast en zeker binnenkort weer naar Kriterion voor meer KLIK!-activiteiten en we timmeren nu al aan de weg voor midden september 2009!

Lees ook:
- Sita Sings The Blues opent KLIK! Animatie Festival
- 3 dagen animatie op KLIK!

Lees ook:3 dagen animatie op het KLIK! Animatie Festival
Lees ook:KLIK! Animatiefestival zoekt verse animatie
Lees ook:KLIK! 2013 zoekt animatiefilms
Lees ook:KLIK!-festival start crowdfunding actie
Lees ook:Animatieblog op KLIK! – Succesvolle opening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.