Kijk je ogen uit tijdens het zomerprogramma van EYE Film

EYE Film zomerprogrammaEYE Film heeft de komende weken erg interessante voorstellingen op het programma staan. In de openlucht draaien ze heel wat klassiekers, zowel speelfilm als animatiefilms. In dit bericht vind je een overzicht.

[Herinnering: Sita Sings the Blues is a.s. vrijdag 22.00 (tijd en locatie zijn veranderd) gratis op groot scherm te bekijken op het Museumplein]

De Grote Vriendelijke Reus GVRDe Grote Vriendelijke Reus (6+)
Za 17, zo 18, wo 21, za 24, zo 25 en wo 28 juli om 13:15
Deze klassieke kinderfilm uit 1989 werd geschreven naar het gelijknamige boek van Roald Dahl. Op een nacht betrapt het weesmeisje Sophie een reus, die kinderen prettige dromen aan het bezorgen is. De reus neemt haar mee naar Dromenland. Helaas zijn er ook minder vriendelijke reuzen; zij willen alle kinderen opeten… Dat Dahls boeken erg inspirerend werken voor films werd recentelijk nog bewezen met Fantastic Mr. Fox en eerder Sjakie en de Chocoladefabriek en Mathilda, die overigens ook draaien tijdens dit zomerprogramma.
> Meer informatie

Sita Sings the BluesSita Sings the Blues (Engels gesproken)
Vr 27 augustus om 21:00
“Het beste break-up verhaal ooit verteld” zo wordt Sita Sings the Blues het beste omschreven. Regisseuse/animator/producent Nina Paley vertelt in deze langspeler het simultane verhaal van de godin Sita die gescheiden wordt van haar man Rama en dat van Nina, een animatrice die door haar man gedumpt wordt per e-mail wanneer hij terug naar India verhuist. Zowel de oude tragedie als de moderne komedie worden verteld door een trio schaduwpoppen in deze eigen interpretatie van het Indische epos Ramayana.
> Meer informatie

Het Kleine Spookje LabanHet Kleine Spookje Laban (6+)
Za 28 augustus om 16:00
Spookje Laban woont met zijn ouders en zusje in de kerkers van kasteel Goedemorgenzon. Laban is vaak schrikachtig, en dat is voor een spook best raar. Heel anders is Labans zusje Labolina die voor niets of niemand bang is. Ze kan geluiden nadoen, ook de meest akelige, en ze vindt het heerlijk om met eten te kliederen. In het kasteel wonen ook de koning en koningin, met hun zoontje prins Bas. Ze zijn maar wát trots op de spoken in hun kasteel.
> Meer informatie

Alice in CartoonlandAlice in Cartoonland
Za 28 en zo 29 augustus om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00
Één kortfilm (uit 1925, 9 minuten) van Disney’s Alice in Cartoonland zal worden afgespeeld met live pianobegeleiding. Inmiddels zijn er al een aantal dvd’s van de serie uit de jaren ’20 verschenen, maar de kans om het in het groot te zien mét live muziek erbij krijg je natuurlijk niet zo vaak. Overigens is er voor de kids (of stiekem voor jou) nu permanent een speurtocht in het Vondelpark waarbij je door Alice’s wereld loopt.
> Meer informatie

Kaartjes variëren van €3 tot €8 per stuk.
Kijk voor meer informatie over dit programma op de website van EYE Film.

Lied uit De Grote Vriendelijke Reus

Trailer Sita Sings The Blues

Trailer Het Kleine Spookje Laban

Aflevering Alice in Cartoonland

Lees ook:Nieuwste film van spookje Laban draait in Lux
Lees ook:Bekijk Sita Sings the Blues nu online!
Lees ook:Sita Sings the Blues vrijdagavond in openlucht
Lees ook:Annecy 2008
Lees ook:Win Win Win: Tickets voor het KLIK! Animatie Festival

Eén reactie op “Kijk je ogen uit tijdens het zomerprogramma van EYE Film

  1. Jeroen

    Dit is zo een leuk initiatief, dit zouden ze in Belgie ook wel mogen doen.
    Niet enkel voor de animatiefilms, ik zou heel graag Casablanca eens op het grote scherm zien. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.