KLIK! today: The Mad Scientist Parade

Vanaf vandaag wordt (bijna) elke dag één van de vele leuke programma’s op het naderende KLIK! Amsterdam Animation Festival uitgelicht op Animatieblog. Laten we maar meteen beginnen met het themaprogramma The Mad Scientist Parade, want wat is een festival (dat dit jaar wetenschap als thema heeft) zonder een mad scientist?

De gekke uitvinder ofwel professor is een geliefd onderwerp, hij verschijnt vaak in animatieseries en bewijst nog steeds tijdloos te zijn. Fleischer maakte al een aflevering met een gekke uitvinder in 1941, Cartoon Networks Dexter’s Laboratory was in de jaren 90, en eigenlijk nu nog steeds, een hit. Genoeg materiaal voor een programma van zo’n 70 minuten dus! Zowel afleveringen van tv-series als The Powerpuff Girls (Mojojojo), Dexter’s Laboratory, The Penguins of Madagascar, My Life as a Teenage Robot en Muppet Labs (een aflevering uit de jaren 70, waarvan toestemming voor screenings erg bijzonder is) als enkele kortfilms worden gedraaid.

Donderdag 16 september om 14:15
Zondag 18 september om 15:45

KLIK! voor een overzicht van dit programma
KLIK! voor het hele festivalprogramma
KLIK! voor kaartjes

Lees ook:Powerpuff Girls komen opnieuw samen
Lees ook:Nieuwe beelden uit Dance Pantsed
Lees ook:Spotje nieuwe Powerpuff Girls
Lees ook:Achter de schermen van Samurai Jack
Lees ook:Tartakovsky kiest voor Popeye in 3D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.