The Reluctant Dragon in Filmhuis Bussum

Volgend weekend draait Filmhuis Bussum eenmalig The Reluctant Dragon, een filmklassieker van Walt Disney uit 1941.

The Reluctant Dragon (1941) is een leuk kijkje in de keuken van de Walt Disney Studios eind jaren ’30, begin jaren ’40. Walt Disney wilde met de film zijn nieuw geopende studio in Burbank promoten en laat zien hoe het werkproces in elkaar zit (in live action) en toont natuurlijk een mooi staaltje animatie.

In de film gaat Robert Benchley op bezoek bij Disney Studios en wil proberen om Walt Disney het verhaal van The Reluctant Dragon te verkopen. Benchley is ervan overtuigd dat het verhaal uitermate geschikt is voor een animatiefilm, maar voordat hij Walt daadwerkelijk kan ontmoeten, neemt een overenthousiaste gids hem mee voor een rondleiding door de filmstudio’s.

Bekende stemacteurs als Clarence Nash (Donald Duck) en Frances Gifford, animatieveteranen als Ward Kimball, Fred Moore en Norman Ferguson en natuurlijk Walt Disney zelf komen allemaal voorbij.

De film draait zondag 13 november om 19.30u (vanaf dvd) en is Engels ondertiteld. Een kaartje kost slechts €5,50. Meer informatie is te vinden op de website van Filmhuis Bussum.

Lees ook:Tv tips
Lees ook:Lezing Filmhuis Bussum: Walt Disney – een visionair
Lees ook:Korte animatiefilm: Crazy over Daisy
Lees ook:Het Levende Bos in Filmhuis Bussum
Lees ook:Flipperboobootosis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.