Prijzenregen voor animatiefilms

CarsAfgezien van de Annie Awards (met Cars en Flushed Away als grote winnaars), waren er afgelopen weekeinde ook nog een heel aantal andere prijzen die werden uitgereikt aan animatiefilms. Een overzichtje:

Grammy Awards
Randy Newman (zo'n beetje de huiscomponist van Pixar) won een Grammy in de catergorie'Best Song Written for Motion Picture, Television or Other Visual Media', met zijn song Our Town uit Cars.

BAFTA's
Verschillende prijzen zijn alleen leuk als er ook verschillende films winnen. De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) reikt jaarlijks ook wat filmprijzen uit. Vanzelfsprekend hebben ze net als de Oscars een categorie 'Best Animated Feature'. Die prijs ging dit jaar verrassend genoeg naar Happy Feet. GUY 101 van Ian Gouldstone won de BAFTA voor 'Best Animated Short'.

WGA Award
Een prijs waar minder media-aandacht naar uit gaat, maar hij is er wel: de jaarlijkse awards van de Writers Guild of America. Prijzen voor scripts en scenario's dus. De award in de categorie animatie ging naar John Frink, voor de aflevering The Italian Bob van The Simpsons.

Annie Awards
Nog even terug naar de Annie Awards. Ik had in een eerder bericht al gemeld dat Cars en Flushed Away de grote winnaars bij de Annies waren. Hier nog wat meer prijswinnaars: Bambi II is verkozen tot beste 'Home Entertainment Production', het Scrat-filmpje No Time For Nuts is gekozen tot beste korte animatiefilm, Over the Hedge won in de categorie Feature Character Design, Feature Storyboarding en Feature Directing, Randy Newman won een Annie voor de muziek van Cars, acteur Ian McKellen werd verkozen tot beste stemacteur in een animatiefilm (Flushed Away) en Eartha Kitt won dezelfde award maar dan voor een tv-serie (The Emperor's New School).

Lees ook:Flushed Away grote winnaar bij Annie Awards
Lees ook:Ratatouille overstelpt met Annies
Lees ook:Ratatouille wint een BAFTA
Lees ook:Rango domineert de Visual Effects Awards
Lees ook:Ratatouille grote leider in nominaties Annie Awards 2008

Eén reactie op “Prijzenregen voor animatiefilms

  1. jason

    mooi maar pixar blijft de standaart

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.