Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: Partly Cloudy

Bekijk Partly Cloudy online

Deel vier uit ons overzicht van de tien geselecteerde kortfilms.

Artwork uit Partly CloudyHet begint stilaan een traditie te worden, want ook dit jaar is een kortfilm van Pixar in de running voor een Oscar voor Beste Korte Animatiefilm. Partly Cloudy is het regiedebuut van Peter Sohn, een animator bij Pixar die meewerkte aan films als Finding Nemo, The Incredibles en Ratatouille. In die laatste sprak hij ook de stem in van Emile.

Bovendien is Russell, het personage uit Up met de ietwat Aziatische gelaatstrekken, voor een deel gebaseerd op de animator met Koreaanse roots.

Filmposter Partly CloudyHeel wat mensen hebben Partly Cloudy wellicht al gezien toen ze Up in de bioscoop gingen kijken of gewoon stiekem online. De kortfilm is een leuke kijk op de oorsprong van baby’s. De minimensjes komen niet uit bloemkolen en je vindt ze ook niet op de bodem van een glas bier. We weten allemaal dat ze gewoon door ooievaars gebracht worden. Inspiratie hiervoor haalde de regisseur trouwens bij Dumbo, een tekenfilmklassieker van Walt Disney. Volgens de weldoordachte logica van Sohn moeten baby’s dus wel door de wolken gemaakt worden. En hoe!

Het filmpje maakt zeker kans om genomineerd te worden en misschien zelfs om te winnen. Het heeft namelijk heel wat troeven die van de kortfilm een winnaar kunnen maken. Dankzij de enorme studio achter het project is de computeranimatie in Partly Cloudy uiteraard van een hoog niveau. Combineer dat met een mooie soundtrack, leuke grappen en de schattige, vertederende momenten en je krijgt een sterk geheel.

Afbeelding uit Partly CloudyDat Sohn talent heeft, daar zal niemand aan twijfelen. Partly Cloudy bevat enkele leuke ideeën die mooi uitgewerkt zijn. Bijvoorbeeld hoe de donkere wolk Gus zijn emoties letterlijk de vrije loop laat via regen, bliksem en gedonder. Geen wonder dat het zo’n moeilijk klus is voor weermannen om een voorspelling te maken…

Wie meer wil weten over de regisseur, vindt een heleboel interessante informatie in een interview met Peter Sohn op de website van Animation World Network.

Enkele afbeeldingen uit Partly Cloudy (klik voor hoge resolutie)

Screenshot uit Partly Cloudy Screenshot uit Partly Cloudy Screenshot uit Partly Cloudy

Partly Cloudy van Peter Sohn

Lees ook:Verhaallijn Partly Cloudy bekend!
Lees ook:Bekijk Partly Cloudy online!
Lees ook:In de wolken met eerste screenshot Partly Cloudy
Lees ook:Sohn regisseert dinofilm
Lees ook:Eerste fragment van Partly Cloudy online

9 reacties op “Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: Partly Cloudy

  1. Tünde

    Blijft een leuke en schattige animatie! Op ‘t Annecy animatiefestival vertelde iemand die aan Partly Cloudy had meegewerkt hoe hard ze hadden gewerkt aan alleen al de textuur van de wolken qua 3 techniek. Ze hebben een heleboel soorten texturen uitgeprobeerd, ze wilden specifiek die zachtheid van de wolken uit Dumbo hebben. Dat vind ik ook zo mooi aan dit filmpje, het zachte sfeertje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tiso

      damn.. ik denk serieus: wie gaat dat nou helemaal
      neertypen hehe.. maar jij bent het dus XD

      Yeah en de poster hangt voor me en hij is vet!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Luvlektrik

    Prachtig filmpje. Het verhaal is leuk gevonden en de kleuren en de animatie is heel mooi gedaan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    heel heel heel leuk hahhaha

      /   Beantwoorden  / 
  4. SISO

    dat zulke domme onderwerpen zo populair blijken te zijn :D

      /   Beantwoorden  / 
  5. Florian

    Zie ik daar niet Helen uit ‘The Incredibles’ op 0:26? =P

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Hmmm, daar lijkt ze inderdaad goed op. Dat blonde jongetje dat ze van de ooievaar krijgt zou dan best wel eens de supersnelle Dash kunnen zijn!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Florian

        In ‘Boundin’ is dat ook al gedaan, personages hergebruiken: de schapenscheerder is eigenlijk de tandarts uit ‘Finding Nemo’ en de rammelkar waarmee de scheerder wegrijdt is een personage uit ‘Cars’.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Seppe

          Cool, die easter eggs waren me nog niet eerder opgevallen. :)

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.