Animatiefilms op tv (11 – 17 december)

Heldhaftige monniken, angstaanjagende Vikingen, blanke apen, geheime prinsessen, feestende dieren, verliefde robots, vuilgebekte poppen en nog veel meer. Ontdek in dit nieuwe overzicht welke animatiefilms er deze week op tv draaien.

Zaterdag 11 december

13.55 – 15.45 Osmosis Jones (SBS 6) [NL]

Osmosis Jones (Chris Rock) is een agent – in de vorm van een witte bloedcel – die een rustig leventje leidt in het lichaam van Frank (Bill Murray). Wanneer diens lichaam echter bedreigd wordt door een gevaarlijk virus verandert alles voor Osmosis. Het virus, dat luistert naar de naam Thrax (Laurence Fishburne), wil de geschiedenisboeken ingaan als het dodelijkste virus ooit en daarom wil het Frank in een recordtempo van 48 uur vernietigen. Samen met de pil Drix (David Hyde Pierce) probeert de onstuimige Osmosis een oplossing te zoeken voor het vreselijke scenario dat Frank wacht: de dood.

.

15.30 – 16.35 Brendan and the Secret of Kells (Ned 3)

De twaalfjarige Brendan is hard aan het werk met zijn oom, Abt Cellach en de andere monniken. Ze versterken en verhogen de muren van de abdij om beter beschermd te zijn tegen de overvallen van de Vikingen. Op een dag ontmoet Brendan de oude broeder Aidan. Deze ietwat vreemde man is een meester in het illustreren van geschriften en houdt een buitengewoon, nog onvoltooid boek in bewaring. Samen met Aidan ontdekt Brendan zijn geweldige talent voor het illustreren, en heeft vanaf dat moment nog één doel voor ogen: het waardevolle Boek van Kells afwerken. Maar om dit te doen moet Brendan zich buiten de muren van de abdij begeven, waar grote gevaren op hem wachten…

Zondag 12 december

08.30 – 10.00 Tarzan and Jane (Disney Channel)

Tarzan en Jane vieren hun eerste jaar samen in de jungle. Jane is op zoek naar het perfecte cadeau voor Tarzan, waarbij ze zelfs de hulp van de hilarische Tuk en Tantor inroept. Als ze herinneringen ophalen aan de vele avonturen die ze tot nu toe samen hebben beleefd, beseft Jane wat een opwindend jaar het in de jungle is geweest. Ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden, jagende panters in de maling nemen, krokodillen treiteren, op de lava van een vulkaan surfen en ga zo maar door. Hoewel ze uit twee totaal verschillende werelden komen, ontdekken Tarzan en Jane dat ze als team eigenlijk onverslaanbaar zijn.

16.05 – 17.35 Anastasia (Nickelodeon)

Wanneer tijdens de Revolutie donkere wolken zich samenpakken boven Rusland, kan Anastasia, de jongste dochter van de koninklijke familie, ter nauwernood ontsnappen. Jaren later ontmoet ze de sympathieke Vladimir en de jonge, knappe kruimeldief Dimitri. Samen reizen ze naar Parijs, op zoek naar haar grootmoeder, de enige andere overgebleven erfgenaam. Op hun reis worden ze dwarsgezeten door de slechte Rasputin en zijn handlanger, Bartok de vleermuis, die alles op alles zetten om te voorkomen dat Anastasia in Parijs aankomt.

.

Vrijdag 17 december

20.00 – 20.30 Merry Madagascar (SBS 6) [NL]

In deze korte animatiefilm halen King Julien en zijn onderdanen per ongeluk de slee van Santa Claus neer. Door de harde landing lijdt de vrolijke rode dikkerd aan geheugenverlies. Om alle kinderen in de wereld een rampzalige kerst te besparen, besluiten de dieren dat zij de cadeautjes naar de kinderen zullen brengen. Maar met vier dolle pinguïns in plaats van getrainde rendieren is dat niet zo vanzelfsprekend. Zal deze maffe beestenboel erin slagen om de Kerstman te helpen en de wereld een feestelijke Kerstmis te bezorgen?

.

.

20.45 – 22.35 Wall-E (VTM) [BE]

Nadat hij honderden eenzame jaren heeft gedaan waarvoor hij gebouwd was, ontdekt de nieuwsgierige en sympathieke Wall-E een nieuw doel in zijn leven wanneer hij een mooi gestroomlijnde zoekrobot genaamd Eve ontmoet. Het komische avontuur neemt je mee op een fantastische reis dwars door het universum.

.

.

.
.

01.05 – 02.50 Team America: World Police (SBS 6) [NL]

Broadway-acteur Gary Johston wordt gerekruteerd door Team America, een geheime antiterreureenheid. Om de wereld te redden van de geschifte plannen van Kim Jong Il, een Noord-Koreaanse dictator, schuwt het team geen enkele vorm van geweld. Als daarbij een piramide of de Eiffeltoren wordt opgeblazen, dan moet dat maar even zo. Gary gaat undercover om de terroristen op te sporen, maar dat verloopt niet zonder problemen…

(Met dank aan Titia voor de tips)

Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en stuur ons een virtueel briefje via [email protected].

Lees ook:Tv tips zaterdag 8 december
Lees ook:Verse beelden uit Tarzan
Lees ook:Trailer voor 3D-Tarzan
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 september)
Lees ook:Animatiefilms op tv (16 – 22 oktober)

3 reacties op “Animatiefilms op tv (11 – 17 december)

  1. Locall

    Wall-E!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    anistatia is een aanrader

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.