Animatiefilms op tv (11 – 17 september)

Er draaien deze week niet zo veel animatiefilms op de buis, maar de volgende dagen staan wel helemaal in het teken van Tinker Bell en de Grote Reddingsoperatie, het nieuwste avontuur van het bekende elfje en haar fladderende vriendjes.

Vrijdag 10 september

19.00 – 20.40 Tinker Bell and the Great Fairy Rescue /
De Grote Reddingsoperatie
(Disney Channel)

Lang voordat ze Wendy en de Slimme Jongens ontmoette, leerde TinkerBell Lizzy kennen, een meisje met een diep geloof in de kracht van elfenstof en het magische land van de elfjes. Tijdens het zomerbezoek van de elfjes aan de bloemenvelden van Engeland komen twee zeer verschillende werelden voor het eerst samen en ontwikkelt Tink een speciale band met een nieuwsgierig meisje dat een vriendin nodig heeft. Wanneer haar bevriende elfjes een gedurfde reddingsoperatie op touw zetten, neemt TinkerBell een groot risico waarmee ze haar eigen veiligheid en de toekomst van het hele elfenrijk op het spel zet…

Zaterdag 11 september

08.30 – 10.00 Tinker Bell en de Grote Reddingsoperatie (Disney Channel)

(zie beschrijving hierboven van vrijdag 10 september)

Zondag 12 september

12.00 – 13.30 Tinker Bell en de Grote Reddingsoperatie (Disney Channel)

(zie beschrijving hierboven van vrijdag 10 september)

17.00 – 18.30 Tarzan and Jane (Disney Channel)

Tarzan en Jane vieren hun eerste jaar samen in de jungle. Jane is op zoek naar het perfecte cadeau voor Tarzan, waarbij ze zelfs de hulp van de hilarische Tuk en Tantor inroept. Als ze herinneringen ophalen aan de vele avonturen die ze tot nu toe samen hebben beleefd, beseft Jane wat een opwindend jaar het in de jungle is geweest.

Ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden, jagende panters in de maling nemen, op de lava van een vulkaan surfen en ga zo maar door. Hoewel ze uit totaal verschillende werelden komen, ontdekken Tarzan en Jane dat ze als team onverslaanbaar zijn.

16.00 – 17.20 FernGully: The Last Rainforrest (Nickelodeon)

Tegen de waarschuwingen van haar vrienden in gaat Crysta, de nieuwsgierige boomfee, op onderzoek uit naar de wereld achter FernGully. Ze ontdekt Zak, een levensgroot mens, die bezig is om hat regenwoud te vernietigen. Wanneer Zak oog krijgt voor de schoonheid en magie van FernGully, zweert hij dat hij het zal beschermen. Maar het is misschien al te laat. De afschuwelijke Hexxus heeft zijn plannen al klaar om het gehele FernGully te vernietigen. Samen met de vleermuis Batty, de kever Boys en Pips proberen ze het prachtige regenwoud te beschermen.

Voetnoet: In sommige tv-gidsen staat dat Nickelodeon zondag niet FernGully, maar de tekenfilm Lucky Luke zal uitzenden. Het is onduidelijk wie het nu bij het rechte eind heeft. Voor de Belgische kijkers die nog geen digitale televisie hebben, is het misschien ook interessant om te weten dat Disney Channel een tijdje geleden ook aan het analoge kabelaanbod werd toegevoegd.

(Met dank aan Titia en Kenny voor de tips. – Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel niet en laat ons iets weten op [email protected])

Lees ook:Nieuwe Tinker Bell krijgt een Belgische bioscooprelease
Lees ook:Lange clip uit Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Trailer Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Nieuwe clip uit Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Eerste glimp van Neverbeast

4 reacties op “Animatiefilms op tv (11 – 17 september)

 1. Jeroen

  Wow, niet gedacht dat ze de nieuwe Tinker Bell film al gingen uitzenden, zeker niet na die bioscooprelease. :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mina

  JEEJ..ik moet niet vergeten dat ze straks Tinkerbelletje uitzenden!! & kaiken :P

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  wat wijnig

    /   Beantwoorden  / 
 4. kenny

  ja ik vond dat de kijkers van de gewone televisie dat moesten weten :D

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.