Trailer Tinker Bell and the Great Fairy Rescue

Bekijk de eerste beelden uit de animatiefilm waarin Tinkerbell een nieuw avontuur beleeft met de andere betoverende elfjes.

Toen John Lasseter aan het hoofd kwam van Pixar en Walt Disney Animation, maakte hij zo snel mogelijk een eind aan de talloze vervolgen op bekende tekenfilmklassiekers van de studio. De kwaliteit was vaak zodanig laag dat de films meteen op dvd en blu-ray werden uitgebracht en dat heeft zijn effect op de reputatie van Walt Disney. Een spin-off bleef wél bestaan: de avonturen van Tinkerbell, het vliegende vriendinnetje van Peter Pan uit de gelijknamige tekenfilm uit 1953.

Dat is niet alleen omdat er tonnen geld worden verdiend met het uitmelken van de elfjes dankzij de reeks Disney Fairies, maar ook omdat de films gemaakt worden door Disney Toons, een afzonderlijke studio. Zo komt het dat na Tinker Bell (2008) en Tinker Bell and the Lost Treasure (2009) dit jaar Tinker Bell and the Great Fairy Rescue verschijnt. Elk van deze films speelt zich in een bepaald seizoen af, dus volgend jaar komt er ook nog eentje uit die zich in de winter afspeelt en in 2012 eentje die alle seizoenen nog eens combineert.

In deze derde animatiefilm komt Tinkerbell terecht in een zomers avontuur op het Engelse platteland. Wanneer ze Lizzy ontmoet, een meisje met een rotsvast geloof in elfjes, wordt een vriendinnetje van Tink ontvoerd door de vader van het meisje. Omdat het geheim van de elfjes niet mag uitlekken, plannen de fladderende feeën een grootste reddingsactie…

Tinker Bell en de Grote Reddingsactie verschijnt in de Belgische bioscopen op 18 augustus 2010. Het elfje slaat de Nederlandse zalen over en verschijnt daar vanaf 15 september 2010 meteen op dvd en Blu-ray.

Trailer Tinker Bell and the Great Fairy Rescue

Cover van de eerste, tweede en derde Tinker Bell-film

(Via StitchKingdom)

Lees ook:Lange clip uit Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Nieuwe clip uit Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Nieuwe Tinker Bell krijgt een Belgische bioscooprelease
Lees ook:Trailer nieuwe Tinker Bell-film
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 september)

11 reacties op “Trailer Tinker Bell and the Great Fairy Rescue

 1. Pieter

  Ik heb helaas nog geen enkele Tinkerbell-film gezien. Eerlijk gezegd vind ik ze alle drie er niet zo goed uitzien. Wat me dan wel verbaast zijn de toch wel aardige reviews.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeroen

  Ik heb die eerste film nog gezien, ik ben duidelijk de verkeerde doelgroep maar ik moet toegeven dat het niet slecht is.
  .
  Wel spijtig dat ze het artwork niet in de zelfde lijn gehouden hebben voor de 3de film, hopelijk maar temp artwork.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Isla

   ja, jammer he..ik hoop dat ze het wel het zelfde doen als op de eerste 2 posters..mischien dat ie nog komt in vrolijk zomers geel of die leuke kleur blauw die ze nu gebruiken!

     /   Beantwoorden  / 
 3. karel-willem

  Wij zijn met drie ‘mannen’ hier in huis en vinden de Tinkerbell films allemaal geweldig!
  We kijken dus met veel ongeduld uit naar nummer drie.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Romee

  Ik vind de eerste 2 films echt top! Mijn neefje van 4 kan ze ook niet vaak genoeg zien :D ik kijk uit naar de volgende! Hoop inderdaad ook dat ze de cover een beetje hetzelfde maar we zullen het zien

    /   Beantwoorden  / 
 5. sharon

  ik kijk ook zeer uit naar de derde film van tikerbell hopelijk waordt deze net zo leuk als de vorige twee is er trouwens al een datum bekend waneer deze uit komt?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   In Amerika wordt-ie verwacht op 21 september 2010. Ik vermoed dat dit voor Nederland/België rond dezelfde periode zal zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 6. sharon

  op de bart smit webshop staat hij in nederland van af 15 september te koop zal zijm

    /   Beantwoorden  / 
 7. jessica

  Is de derde film al op DVD te koop ? Mijn dochter is echte fan!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. mirjam

  We wachten met spanning af, onze dochter is helemaal weg van tinker bell ze heeft de eerste 2 films al helemaal zwart gedraaid (mama kijkt dan gezellig mee)

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jules Vismale

  Sinds ik Tinkerbell voor het eerst leerde kennen via de tekenfilm van Peter Pan uit 1953 van Walt Disney ben ik gek op dat elfje. In die tijd was ze te vergelijken met een jaloerse puber die Peter Pan niet wilde delen met Wendy Darling al kon Tinkerbell geen seksuele relatie aangaan met Peter Pan gezien het verschil in lichaamsgrote! James Barrie, de geestelijke vader van Peter Pan, schreef in zijn verhaal dat elfjes ontstaan uit de lach van baby’s en dat ze sterven als kinderen beweren dat ze niet in elfjes geloven. Omdat (vrouwelijke) elfjes er zo klein en vertederend uitzien zullen vooral gewone meisjes zoals Lizzy natuurlijk graag een elfje in hun handpalm vasthouden en strelen over hun haren, hun vleugeltjes en hun rug. Alleen de inwoners van Neverland kunnen de taal van elfjes (die net als Tinkerbell praten in belletjesgerinkel) verstaan maar het mannelijke elfje Terence ziet eruit als een verkleinde uitgave van Peter Pan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.