Horton Hears a Who krijgt een broertje: The Lorax

We hebben het in dit bericht niet over een Horton-sequel, wél over een splinternieuwe adaptatie van een boek van dezelfde schrijver.

Illumination Entertainment en Universal Pictures slaan de handen in elkaar. Cinco Paul en Ken Daurio, het schrijversduo dat aan het script van Horton Hears a Who werkte, zullen samen met regisseur Chris Renaud (Despicable Me, Ice Age’s No Time for Nuts) aan een nieuwe verfilming werken van The Lorax, een creatie van Dr. Seuss. De Amerikaanse schrijver is de geestelijke vader van populaire jeugdboeken zoals The Cat in the Hat, How the Grinch Stole Christmas en Horton Hears a Who. Allemaal werden ze al verfilmd: de eerste was een speelfilm met Mike Myers, de tweede had Jim Carrey met een kerstmuts op en de derde werd een animatiefilm met de stem van Steve Carell.

The Lorax is het volgende Seuss-project dat een verfilming krijgt. Het bijna veertig jaar oude boek gaat over een thema dat de voorbije jaren steeds belangrijker is geworden: het milieu. Achter een grote snor schuilt de Lorax, een wezentje dat het opneemt voor de bomen die door een harteloze ondernemer worden geveld. Dat is een ramp, want met de bomen verdwijnen ook alle dieren die in, op, onder of tussen de bomen wonen. Dus spreekt de Lorax vrijuit:

“I am the Lorax. I speak for the trees.
I speak for the trees, for the trees have no tongues.
And I’m asking you, sir, at the top of my lungs.
Oh please do not cut down another one.”

De wollige bomen die hij wil beschermen, de zogenaamde ‘truffala trees’, zijn haast identiek aan de pluizige bloemetjes uit Horton Hears a Who (zie afbeelding). Hopelijk behouden de scriptschrijvers zoveel mogelijk van Dr. Seuss’ eigen stijl. De rijmpjes in zijn boeken zijn vaak erg leuk geschreven en het zou zonde zijn om dit niet in de film te verwerken. Al zal de film wellicht meer ‘gewone’ dialogen bevatten dan wat er in het boek staat. The Lorax verscheen in 1972 al eens eerder in animatievorm in een televisieaflevering van 25 minuten. Onderaan in dit bericht kun je het openingsfragment van deze special bekijken.

Het boek wordt vaak beschouwd als een aanklacht tegen de oprukkende industrialisatie en de daarbij horende vervuiling. Wordt The Lorax dan een animatiefilm met een boodschap? Ach, was Happy Feet dat ook niet een beetje? Veel zal afhangen van waar de klemtoon in de film ligt.

Een film vol goede bedoelingen? Al Gore heeft z’n tickets vast al besteld. De film wordt in 2012 verwacht op 2 maart, de dag waarop de inmiddels overleden Theodor Seuss Geisel in 1904 ter wereld kwam.

Fragment The Lorax uit 1972

(Via Variety en SF)

Lees ook:Nederlandse trailer voor The Lorax
Lees ook:Eerste beelden uit Horton Hears A Who
Lees ook:Zangeres Taylor Swift in The Lorax [update]
Lees ook:Onthullende plaatjes uit The Lorax
Lees ook:Eerste blik op The Lorax van Dr Seuss

0 reacties op “Horton Hears a Who krijgt een broertje: The Lorax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.