A Christmas Carol-nieuwtjes

Aintitcool heeft ons een paar leuke details over het maken van de komende motion capture film van Robert Zemeckis A Christmas Carol onthuld. Zo kunnen zij verklappen dat de geest van Christmas Past (rol van Jim Carrey) lang en dun is als een kaars inclusief een brandend hoofd, dat alsmaar meer vlamt naarmate hij bozer wordt. Carrey speelt in de film ook de geesten van Christmas Present (een roodbaardige reus) en Future (de klassieke look van de Dood).

Maar Carrey neemt ook de hoofdrol van Ebeneezer Scrooge op zich, die hij speelt op verschillende leeftijden in zijn leven. En niet alleen Carrey, maar ook Gary Oldman speelt twee rollen. Hij vertolkt zowel Scrooge's hulpje Bob Cratchit als diens kreupele zoontje Tiny Tim. Dat wisten we dus ook nog niet. Robin Wright Penn, die ook al in Zemeckis' Beowulf te zien was, neemt de rol van Scrooge's liefde Belle op zich, ook weer op alle verschillende leeftijden in hun leven.

Het leukste was nog wel het nieuws dat Zemeckis, Steven Spielberg en Peter Jackson (die druk bezig zijn met de verfilming van Kuifje) dagelijks samen van gedachte wisselen over hoe ze een scène het beste kunnen aanpakken. Bij mijn interview met Jim liet hij ook even de stem van Scrooge horen en dat is echt het geluid van een norse, oude Engelse man. Ik moet zeggen dat ik na het debacle van Beowulf, want dat was 't toch, steeds meer vertrouwen begin te krijgen in dit project. Misschien ook wel omdat het Disney is. We'll see kerstmis 2009, wanneer A Christmas Carol wereldwijd in première gaat.

Lees ook:
- Meerdere rollen voor Gary Oldman in A Christmas Carol

Lees ook:Eerste beeld Jim Carrey als Scrooge in Disney’s A Christmas Carol
Lees ook:Nieuwe filmbeelden uit A Christmas Carol
Lees ook:Disney’s A Christmas Carol heeft een poster
Lees ook:Nieuwe buitenlandse posters voor A Christmas Carol
Lees ook:Meerdere rollen voor Gary Oldman in A Christmas Carol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.