Universiteit Californië huldigt animatielegende Miyazaki

Het animatiegenie mag in Berkeley een eervolle prijs in ontvangst nemen. In dit bericht vind je bovendien ook nog meer beeldenpracht uit Miyazaki’s nieuwste film: Ponyo on the Cliff by the Sea.

Het is erg uitzonderlijk dat de Japanse regisseur Hayao Miyazaki naar Amerika reist. Zelfs toen zijn prachtige Spirited Away in 2002 als eerste (en nog steeds als enige) Japanse animatiefilm een Oscar won was hij niet aanwezig bij de uitreiking van de beroemde Academy Awards. Maar nu de regisseur op 25 juli een lifetime achievement-prijs krijgt van de Universiteit van Californië in Berkeley zal de schuwe Japanse animatielegende toch een bezoekje brengen aan Amerika. Volgens onze bron is dat ook omdat Miyazaki nu contractuele verplichtingen heeft. Zijn animatiestudio Ghibli sloot immers een overeenkomst met Walt Disney voor de verspreiding van de films.

Met pareltjes als Princess Mononoke, Spirited Away, Howl’s Moving Castle en de nieuwste Ponyo on the Cliff by the Sea oogstte de animatiestudio ook buiten de Aziatische grenzen erg veel succes.

Ponyo on the Cliff by the Sea gaat over de bijzondere relatie tussen het magische goudvisje Ponyo en een vijfjarig jongetje Sosuke dat in een huisje hoog op een klif woont. Tot groot ongenoegen van haar vader Fujimoto, een oude tovenaar die diep op de bodem van de zee leeft, koestert Ponyo de wens om een mensenmeisje te worden. De afbeeldingen in dit bericht geven alvast een voorsmaakje.

Volgens Pathé komt de animatiefilm in Nederland uit op 23 juli 2009.

Afbeeldingen uit Ponyo on the Cliff by the Sea

(Via ANN)

Lees ook:Nieuwe trailer Ponyo online
Lees ook:Hartveroverende Ponyo komt eraan
Lees ook:Voorsmaakje Ghibli-docu
Lees ook:The Borrower Arrietty wordt nieuwste animatiefilm van Studio Ghibli
Lees ook:Ponyo: Gekeken en goedgekeurd

2 reacties op “Universiteit Californië huldigt animatielegende Miyazaki

  1. luc

    Kan niet wachten!
    Hayao Miyazaki is een meester om mooie fantasie rijke werelden en karakters neer te zetten.
    Groot fan van Hayao Miyazaki en Ghibli.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Locall

    Kan ook niet wachten, vond Spirited Away, Grave of the Fireflies en Howl’s Moving Castle geweldig!!! Heb nog teveel niet van Ghibli gezien, moest maar snel verandering in komen!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.