Stem van Mickey Mouse overleden

Vorige week maandag, op 18 mei, is Wayne Allwine op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van diabetes.

3 officiële Mickeys

Sinds 1977 spreekt hij de dialogen in van Mickey Mouse. Hij nam het werk over van Jim Macdonald, die de kunsten van de stem van Mickey Mouse weer leerde van Walt Disney himself. In onderstaand filmpje kun je beide laatste Mickey-insprekers horen:

Waar kennen we Allwine van

Zijn eerste optreden als ‘stem van’ was tijdens de intro’s van de tvserie The New Mickey Mouse Club. In 1983 sprak hij de korte film Mickey’s Christmas Carol in. Velen van jullie zullen de stem van Wayne Allwine gehoord hebben in de bekende films als The Prince and the Pauper, A Goofy Movie, Fantasia 2000. Ook sprak hij de dialogen voor Mickey in voor het computerspel The Kingdom Hearts.

Op Youtube kun je bijvoorbeeld The Prince and the Pauper helemaal bekijken (en beluisteren)! Wayne Allwine heeft zowel de stemmen van de prins als van de bedelknaap ingesproken. Hieronder staat alvast deel 1:

En hier vind je deel twee en deel drie.

Nieuwe stem voor Mickey gezocht

Natuurlijk kan Mickey Mouse niet sprakeloos door het leven gaan, en dus zal er gezocht moeten worden naar een nieuwe stemacteur. Maar dit zoekproces blijkt al een paar maanden aan de gang te zijn. De mensen bij Disney zagen dat het steeds minder goed ging met Allwine (hij had diabetes), en wilden alvast een opvolger zoeken zodat hij door Allwine kon worden ingewerkt.

Mickey en Minnie Mouse

Een opvallend detail is dat Mickey sinds 1991 getrouwd was met Minnie. En daarmee bedoel ik dat Wayne Allwine getrouwd was met Russi Taylor die de stem van Minnie Mouse inspreekt. Beide stemacteurs zijn te zien in het plaatje.

Lees ook:Nieuwe Mickey-filmpjes op komst
Lees ook:Bad Ear Day
Lees ook:O Sole Minnie
Lees ook:New York Weenie
Lees ook:Adorable Couple

Eén reactie op “Stem van Mickey Mouse overleden

  1. Pieter

    Leuk weetje: de eerste film voor Allwine als Mickey Mouse, was de laatste film voor Clarence – Donald Duck – Nash, die zo’n 50 jaar zijn stem had geleend aan de eend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.