The Ballad of Nessie duikt weer op

The Ballad of Nessie verschijnt in 2011

Al sinds 2008 staat The Ballad of Nessie in de lijst van kortfilms waar Walt Disney Animation Studios aan werkt, maar volgend jaar lijkt het monster dan toch eindelijk boven water te komen.

Logo van de kortfilm The Ballad of NessieDe korte tekenfilm gaat over de legendarische bewoner van het Loch Ness-meer in Schotland. Voor de tekenstijl baseren de makers zich op de kortfilms van Walt Disney uit de jaren 40 en 50.

In een interview van The Columbus Dispatch met Andy Harkness is te lezen dat de kortfilm volgende lente verschijnt. Harkness is niet alleen de art director van de kortfilm, maar ook de illustrator van het gelijknamige kinderboek dat gelijktijdig wordt uitgebracht (zoals dat wel vaker gebeurt met producties van Walt Disney).

The Ballad of Nessie wordt geregisseerd door Stevie Wermers en Kevin Deters, het duo dat eerder How to Hook Up Your Home Theater (2007) en Prep & Landing (2009) inblikte.

Art director Andy Harkness aan het werkAls we kijken wat er rond die periode op de agenda staat voor Disney, is het mogelijk dat de kortfilm samen met Mars Needs Moms! verschijnt (in maart 2011). In die animatiefilm gaat de jonge Milo enkele marsmannetjes achterna wanneer die zijn moeder ontvoeren. Het verhaal is gebaseerd op een populair kinderboek van Berkeley Breathed en zal ook in 3D en IMAX-formaat verschijnen.

In het artikel vertelt Andy Harkness hoe hij zijn carrière bij de bekende studio begon als clean-up animator en later zijn echte passie ontdekte als art director. Het hele verhaal vind je via deze link.

(Via Bleeding Cool)

Lees ook:Walt Disney Animation Studios presenteert The Ballad of Nessie
Lees ook:Twee clips uit The Ballad of Nessie
Lees ook:Meer knappe plaatjes uit The Ballad of Nessie
Lees ook:Nieuwe afbeeldingen uit The Ballad of Nessie
Lees ook:The Ballad of Nessie gaat Winnie the Pooh vooraf

Eén reactie op “The Ballad of Nessie duikt weer op

  1. peter

    ik dacht eerst dat nessi over goofy ging
    :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.