The Nightmare Before Christmas krijgt géén vervolg

Het internet gonst momenteel van de geruchten dat Tim Burton aan een vervolg werkt op The Nightmare Before Christmas. Maar zoals dat wel vaker gaat met geruchten, klopt er in werkelijkheid niets van.

Volgens Dread Central heeft Tim Burton plannen voor een vervolg op zijn beroemde verhaal The Nightmare Before Christmas. Van het verhaal verscheen in 1993 een knappe stop-motionfilm die werd geregisseerd door Henry Selick. De bron is een “anonieme, maar betrouwbare persoon” die het op zijn beurt hoorde van Paul ‘Pee-wee Herman’ Reubeuns. Die sprak de stem in van het duiveltje Lock (links op de afbeelding bovenaan).

De geloofwaardigheidsfactor van dit gerucht is sowieso al behoorlijk laag. Zeker omdat Burton altijd erg beschermend is geweest voor zijn creatie. Zo vertelde hij ooit in een interview met MTV dat hij geen flauwe sequels wil. In 2001 had men bij Walt Disney namelijk een slap idee voor Jack Visits Thanksgiving World. Daarbij zouden de poppetjes ook vervangen worden door computeranimatie. Het idee kreeg echter tegenkanting van Burton, omdat hij de puurheid van het verhaal wil bewaren. Dat is volgens hem nét wat de mensen zo aansprak in de muzikale griezelprent.

Gelukkig trekt The Playlist de stekker uit de geruchtenmachine. Volgens Derek Frey, een producent van Tim Burton Productions die meewerkte aan The Nightmare Before Christmas, is er geen sprake van dat Burton aan een sequel werkt. Hij is immers druk bezig met de liveactionfilms Dark Shadows en Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Bovendien heeft hij ook nog de stop-motionprojecten Frankenweenie en The Addams Family om zich over te bekommeren.

Kortom, voor een vervolg op het fantasievolle verhaal heeft Burton – helaas? – geen tijd. Voorlopig toch niet…

What’s this uit The Nightmare Before Christmas (1993)

(Via Bleeding Cool)

Lees ook:3D-versie van The Nightmare Before Christmas
Lees ook:Trailer voor 3D-versie Tim Burtons Nightmare
Lees ook:Tim Burton dumpt Maleficent
Lees ook:Tim Burton plant Night of the Living
Lees ook:Jack Skellington 3D met een Nightmare-brilletje

2 reacties op “The Nightmare Before Christmas krijgt géén vervolg

  1. peter

    ben blij dat dit niet door gaat

      /   Beantwoorden  / 
  2. kenny

    zeer jammer :( deze film was voor dat jaar al zeer goed gemaakt maar ja tim burton zijn keus he :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.