Niet te missen: Untangling the Look of Tangled

De perfecte video om je zondag te vullen: een uitgebreide en erg interessante blik achter de schermen van Rapunzel, Disneys meer dan geslaagde animatiefilm.

Tangled, het muzikale sprookje van Walt Disney, slaagde erin om het publiek te verrassen, te ontroeren en te laten lachen. De film laat de studio’s vorige computerprenten mijlenver achter zich (Bolt was goed, Meet the Robinsons was matig, Chicken Little was zwak en Dinosaur was oké – voor een computerfilm die tien jaar geleden verscheen).

De computeranimatie van Tangled moet niet onderdoen voor de films van dochterstudio Pixar en dat is het resultaat van zes jaar hard werken. Op technisch vlak werd er heel wat onderzoek gedaan naar nieuwe manieren om zaken realistisch weer te geven (bijvoorbeeld het meterslange haar van Rapunzel).

De onderstaande video, die eigenlijk als extraatje bij de film had moeten zitten, is een interessante blik op het vele werk dat aan de animatiefilm voorafging.

Dave Goetz (art director), Clay Kaytis en John Kahrs (twee supervising animators) en Mark Hammel (technical supervisor) vertellen uitgebreid over hun ervaring met het project en strooien met leuke weetjes (hoe ze zich bijvoorbeeld lieten inspireren door Pinocchio). Hun voorstelling bevat heel wat unieke illustraties en videoclips. Allemaal beamen ze de waardevolle inbreng van animation supervisor Glen Keane, die de film oorspronkelijk zou regisseren.

De vele schetsen, animatietesten en fragmenten van het team in actie zijn een lust voor het oog. Dit is een niet te missen making-of, zowel voor mensen die zelf met animatie bezig zijn als voor fans die meer willen leren over het productieproces. Kijk en geniet.

Untangling the Look of Tangled

(Via Spungella)

Lees ook:De vele gezichten achter Disneys Rapunzel
Lees ook:Concept art: Rapunzel en haar kameleon
Lees ook:Eerste filmposter en ruwe animatie voor Tangled
Lees ook:Nieuwe beelden uit animatiefilm Rapunzel
Lees ook:Eerste teaser voor Tangled

5 reacties op “Niet te missen: Untangling the Look of Tangled

  1. Hans W.

    Fantastisch om te zien hoe Glen Keane met een paar simpele tekeningen over de CGI heen laat zien wat zijn idee over de animatie is. Wat meesterlijk is die man toch!

      /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

    50 minuten goud is dit. Erg knap.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan

    Een mooie blik achter de schermen van Tangled! Geweldig hoe de rol van Glen Keane in deze film is!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.