DreamWorks gaat 3D met Monsters vs. Aliens

DreamWorks Animation gaat zich storten op 3D-animatiefilms. En met 3D wordt dan niet bedoeld 3D-computeranimatie (zoals Shrek en Madagascar), maar 3D-stereoscopie: films waarbij je dus een brilletje moet opzetten om de film driedimensionaal te kunnen zien. Op dit moment worden veel animatiefilms 'omgerendered' naar IMAX 3D, zodat je ze ook in 3D kunt zien. Maar DreamWorks wil nu echt films gaan maken die van het begin af aan als 3D-film zijn bedoeld. Monsters vs. Aliens (zie een eerste artwork-plaatje van die film hieronder) wordt de eerste film die zo gemaakt wordt.

Bittere noodzaak
Volgens DreamWorks Animation-topman Jeffrey Katzenberg is het allemaal om het bioscoopgenot van de kijker te verhogen. Persoonlijk vind ik 3D-films een crime, omdat die brilletjes nooit optimaal werken. (Zou wel kunnen, trouwens, met wat duurdere brillen… maar je krijgt in bioscopen doorgaans goedkope exemplaren.) De werkelijke reden is natuurlijk dat de filmindustrie de hete adem van de illegale downloads in de nek voelt. Internet wordt almaar sneller, en de opslagacapaciteit van computers steeds groter… en met de komst van een apparaat als Apple TV kun je films in je pc ook nog eens wireless naar de grote flatscreen tv in je huiskamer sturen. De filmwereld heeft gezien hoe de muziekindustrie ten onder is gegaan aan de illegale downloads, en zoekt wanhopig naar bioscoopervaringen die je thuis niet kunt beleven. 3D-versies van films zouden een oplossing kunnen zijn. Een 3D-film kun je niet illegaal met een videocamera opnemen, hij is qua bestandsgrootte veel forser van een gewone film, en het werkt op een tv minder overtuigend. Of de filmindustrie zich ermee kan redden? Ik zou zeggen: blijf bovenal goede films maken. Die 'insectosaurus' in het eerste artwork van Monsters vs. Aliens ziet er niet bijster aantrekkelijk uit.

Lees ook:Bootleg trailer Monsters vs. Aliens verschenen
Lees ook:Officiele trailer Monsters vs Aliens
Lees ook:Monsters vs Aliens website
Lees ook:Teaser posters How to train your Dragon & Monsters vs. Aliens
Lees ook:Wie zit er te wachten op 3D-films met een brilletje?

2 reacties op “DreamWorks gaat 3D met Monsters vs. Aliens

  1. Floriaan

    ik krijg altijd vreselijke koppijn van die brilletjes..

      /   Beantwoorden  / 
  2. esteban

    De Dreamworks animatiefilms zijn tot nu toe geen toppers geweest. (buiten Aardman-projecten) En Imaxbioscopen en bioscopen waar je met 3D brilletjes kan gaan kijken, zijn er amper. Dus ik zie het nut er niet van in.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.