It ain’t Ogre… till it’s Ogre

Shrek 4 Happily Ever After reviewHet vierde en laatste deel van Shrek is nu te bekijken in de bioscoop. Mocht je helemaal blanco de zaal in willen stappen, dan zou ik dit bericht overslaan. Heb je toch al alle teasers en trailers tot op heden bekeken, lees dan gerust verder.

Filmposter Shrek Forever AfterNa het verslaan van een boze draak, het redden van een schone prinses en het beschermen van het koninkrijk van zijn schoonfamilie is Shrek een gewone familieman geworden. Verlangend naar de tijd waarin hij nog een “echte Oger” was en dorpelingen de stuipen op het lijf joeg, laat hij zich overhalen tot een deal met de gladde praatjesmaker Repelsteeltje. Shrek komt terecht in een akelige veranderde versie van Ver Heel Ver van Hier, waar Ogers opgejaagd worden, Repelsteeltje koning is en waar hij en Fiona elkaar nooit ontmoet hebben. Het is nu aan Shrek om dit alles ongedaan te maken in de hoop zijn vrienden te redden, de wereld te herstellen en zijn enige echte Ware Liefde terug te vinden.

Afbeelding uit de trailer van Shrek Forever AfterHet eerste gedeelte van de film is nogal voorspelbaar: een leven als alleenstaande ogre die mensen flink bang kan maken mag in het begin dan leuk zijn, Shrek merkt na een tijdje ook wel dat het niet ideaal is zo in zijn eentje. Hij mist Fiona, zijn kinderen en zelfs Donkey een beetje. Na wat rond te lopen vindt hij Donkey, die een manier weet het contract te verbreken. Dat verloopt redelijk voorspoedig allemaal, tot halverwege de film. Na zo’n 40 minuten voortgesleept te zijn door hier en daar wat grapjes wordt er een onverwachte wending genomen. Vanaf dat moment is de film interessant, zit je echt in het verhaal en lijken de grappen meer vanzelf te komen.

Shrek Forever After voetbalDe echte Shrek-liefhebber zal niet teleurgesteld worden met dit deel. De originele karakters, waaronder Cookie en een wat uitgezakte Puss in Boots, zijn weer allemaal van de partij en ook de verwijzingen naar bekende films en nummers ontbreken niet. Hoewel het verhaal dus leuk gebracht wordt, had Shrek zijn hoogtepunt qua beelden in de tweede film al wel bereikt. Het ontwerp van de heksen vind ik persoonlijk ronduit lelijk, er is weinig oog voor detail. Technisch is er niets zichtbaar verbeterd sinds de eerste film, op het 3D brilletje na dan. Zelf kreeg ik ‘m in 2D te zien, maar van wat ik gehoord heb voegt 3D, zoals in zoveel films de laatste tijd, niet erg veel toe. Ook het reclamewerk valt wat tegen. Alle karakters zijn van een andere kant belicht en de originaliteit spat er nou niet echt vanaf. Wat dan wel weer komisch is de voetbalhype die Shrek volgt. Toy Story 3 deed dit ook al, met een vuvuzela (je kent ze wel, die dingen waar je doof van wordt wanneer iemand ermee in je oor tettert).

Shrek Forever After draait nu in de bioscoop, met voorafgaand de Nederlandse kortfilm Pik.

Trailer Shrek Forever After

(Via Pathe.nl en Universal)

Lees ook:Internationale filmposter Shrek Forever After
Lees ook:Tweede trailer Shrek 4 introduceert nieuwe personages
Lees ook:Eerste clip uit Shrek Forever After
Lees ook:Shrek is een zinkend schip
Lees ook:Rattenvanger van Hamelen is een premiejager

4 reacties op “It ain’t Ogre… till it’s Ogre

  1. Locall

    Ik sla een ronde over

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    ik ga hem zekker kijken

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rex

    heb m toevallig vorige week gezien… en ben eigenlijk al helemaal kwijt waar ie over ging… niet boeiend…niet grappig… blegh.

    En dan die bekende nummers die er zo geforceerd in zitten… scene puur geschreven om zo’n nummer…nee ben echt helemaal klaar met shrek.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Yarnick

    Ik ga hem waarschijnlijk volgend weekend kijken met me ouders en me zusje en me grote broer hij lijkt me heel leuk
    Do the roar WAAAAAAAAAAA

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.