DreamWorks aast op Bollywood met Monkeys

Ook DreamWorks Animation heeft gesnopen dat er geld te halen valt in Bollywood (het centrum van de Indiase filmwereld). De animatiestudio maakte zopas bekend dat het voor het eerst aan een geanimeerde musical werkt.

Na Disneys poging om met Roadside Romeo (2008) het Indiase publiek aan te spreken, gooit ook DreamWorks zich in de strijd. Monkeys of Bollywood wordt de eerste geanimeerde musical van de animatiestudio achter de Shrek-films, Megamind, How to Train Your Dragon en vele andere.

De film speelt zich af in Mumbai en is gebaseerd op de Ramayana, een hindoeïstische legende die duizenden jaren oud is. Het verhaal draait om twee apen die proberen te verhinderen dat een oude demon de wereld verovert.

Voor de muziek heeft de studio al enkele bekende namen bij het project betrokken: componist A.R. Rahman (Slumdog Millionaire, 127 Hours) en tekstschrijver Stephen Schwartz (Enchanted, The Prince of Egypt, The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas). De producenten van de film zijn Gurinder Chadha en haar echtgenoot Paul Berges (Bend It Like Beckham).

Een releasedatum is er voorlopig nog niet.

(Via Variety – Voetnoot: De afbeeldingen in dit bericht hebben niets met de film te maken. Het eerste plaatje komt uit de fotocollectie van nognoot, het tweede is een personage uit de tekenfilm Sita Sings the Blues.)

Lees ook:Kevin Lima regisseert Monkeys of Mumbai
Lees ook:Alan Menken maakt muziek voor Lidsville?
Lees ook:Trailer eerste Bollywood-Disney animatiefilm Roadside Romeo
Lees ook:Tweede teaser-trailer Roadside Romeo
Lees ook:Sexy helden uit tekenfilms van Walt Disney

3 reacties op “DreamWorks aast op Bollywood met Monkeys

  1. max

    ik wordt het nou zat met nieuwe projecten van DREAMWORKS ANIMATION . Laten we nou eventjes stopen met aankondigen . wanneer komt eens een keertje (geen nieuwe gewone)
    maar een vervolg bijvoorbeeld Megamind of een Shrek want die is goed bezocht in de bioscoop laten we een de deel 5 maken , maar goed mij maakt het niks uit

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Voor mensen zoals jij die niet van vernieuwing houden heeft DreamWorks eerder al acht sequel aangekondigd (zie DreamWorks gaat een halve dierentuin klonen).
      .
      Overigens denk ik wel dat jij een van de weinige bent die niet liever iets nieuws ziet.

        /   Beantwoorden  / 
      1. max

        “verigens denk ik wel dat jij een van de weinige bent die niet liever iets nieuws ziet.” dat is niet zo. ik vind het leuk om dingen te weten over nieuwe animaties . Misschien was ik niet zo duidelijk , sorry .

        ps . ik vind Dreamworks animation dat ze leuke komedies maken !

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.