Turbo-serie op komst

De animatiefilm is er nog niet, maar DreamWorks plant wel al een serie.

DreamWorks Animation zakt af naar MIPCOM, Europa’s grootste tv-markt waar studio’s, producenten, investeerders en televisiezenders samenkomen. De animatiestudio stelt er allerlei animatieseries voor. Een groot deel ervan werden of worden al (in Amerika) uitgezonden, maar er is ook nieuw materiaal op komst.

Het gaat vooral om reeksen die gebaseerd zijn op populaire bioscoopfilms, zoals DreamWorks Dragons: Riders of Berk (een spin-off van How to Train Your Dragon), Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness en Penguins of Madagascar. Ook Monsters vs. Aliens wordt er voorgesteld, een geanimeerde tv-serie die later op Nickelodeon verschijnt.

Nieuw is dat DreamWorks bekendmaakte dat het werkt aan Turbo, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm die in juli 2013 verschijnt. Net als de vorige projecten wordt de nieuwe serie volledig met de computer geanimeerd. Over het verhaal is nog niets bekend, maar de film draait om een slak die zijn racedroom in vervulling ziet gaan wanneer hij door een ongeluk opeens over een buitengewone snelheid beschikt.

Daarnaast kan DreamWorks Classics ook uitpakken met allerlei oudere tv-series (zowel animatie als live action), waaronder Casper the Friendly Ghost, Where’s Waldo?, Postman Pat, Lassie, The Lone Ranger, George of the Jungle, Rudolph the Red-Nosed Reindeer en Rocky & Bullwinkle. Eerder dit jaar heeft de studio namelijk Classic Media gekocht. Daardoor beschikt DreamWorks nu over een enorme bibliotheek met meer dan 450 familiefilms en 6100 afleveringen van tv-programma’s.

(Via DreamWorks)

Lees ook:Nog een trailer voor Turbo
Lees ook:Nieuwe blik op Turbo
Lees ook:Eerste blik op DreamWorks’ Turbo
Lees ook:DreamWorks’ Turbo niet zo origineel
Lees ook:Turbo’s eerste trailer

3 reacties op “Turbo-serie op komst

  1. TAZ

    dreamworks loopt al hard van stapel als ze niet eens weten of de film turbo wel een sucess wordt door nu al een animatieserie te gaan maken die gebaseerd is op een film die volgend jaar past uit komt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Roel

      Ja he, beetje raar toch!? ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. poppie

        dat doen ze ook bij sequels

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.