DreamWorks en blue-footed boobies

Blue-footed boobies

Studio kondigt nieuwe animatiefilm over blauwpotige vogels aan.

Blue-footed boobiesDe LA Times schreef vorige week dat ornithologen aan de Californische kust voor het eerst in bijna vijftg jaar een recordaantal zien van een bijzondere vogelsoort: de blue-footed boobies, in het Nederlands bekend als de blauwvoetgent of gevlekte rotspelikaan. Het gaat om een zeevogel met opvallende, blauwe poten.

DreamWorks Animation maakt nu van de gelegenheid gebruik om een nieuw project aan te kondigen: een animatiefilm waarin de blauwpotige vogels een centrale rol spelen.

Een titel heeft de geanimeerde prent nog niet, maar hij wordt in het persbericht omschreven als een originele komedie over een nogal suffe blauwvoetgent die leert dat niet de grootte van je brein, maar de grootte van je hart het belangrijkste is.

De animatiefilm wordt geregisseerd door Karey Kirkpatrick (regisseur Over the Hedge, scriptschrijver Chicken Run en James and the Giant Peach). Hij pent het verhaal samen met partner Chris Poche, met wie hij eerder aan het script van Over the Hedge en The Smurf 2 en 3 werkte.

“Ik kijk er erg naar uit om opnieuw een film te regisseren voor DreamWorks Animation, dat de voorbije vijftien jaar mijn thuis is geweest. Extra bijzonder is dat ik de kans krijg om aan een project te werken over boobies. Dat is, zoals je je kan voorstellen, een droom die uitkomt”, aldus Kirkpatrick.

Een komedie over een vogel met het Engelse woord voor borsten in zijn naam? De grapjes voor giechelende kinderen schrijven zich ongetwijfeld vanzelf. Het toeval wil dat Pixar jaren geleden probeerde om Newt te maken, een animatiefilm die ook over blauwpotige dieren ging. Die salamanderfilm werd echter afgelast vanwege de gelijkenissen met concurrent Blue Sky’s animatiefilm Rio (die net als Pixars film over de relatie tussen een mannetje en vrouwtje van een bedreigde diersoort ging).

Lees ook:Kort animatiefilm van DreamWorks: First Flight
Lees ook:Script voor The Smurfs 3 in de maak
Lees ook:Tien clips uit Over the Hedge!
Lees ook:DreamWorks op stoom met Over the Hedge?
Lees ook:Eerste beelden pinguïnfilm

Eén reactie op “DreamWorks en blue-footed boobies

  1. TAZ

    kan op zich best leuk worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.