Nog meer Nederlandse animatie

Op YouTube duiken steeds meer animatiefilmpjes op. Zoals het filmpje The Monk and the Fish van de Nederlandse animator Michael Dudok de Wit. Het is al een oud filmpje, maar als je hem nog nooit hebt gezien: kijk er eens naar, en verbaas je erover hoe Dudok de Wit een geestig verhaaltje weet te vertellen met maar heel weinig middelen. Er zit geen gesproken of geschreven tekst in; het verhaal komt helemaal uit de animatie. En die animatie is vrij minimalistisch: zeer weinig details, en overal heel strak gehouden. Of het nou wel zo legaal is dat dit filmpje op YouTube staat weet ik niet, maar als je er met veel bewondering naar kijkt, maakt dat misschien veel goed…

Lees ook:Uitgelekte pilot van The Presentators?
Lees ook:Geniet nog eens van een Aardman-classic
Lees ook:Het is een piemel! Oh nee, toch niet.
Lees ook:Verse blik op Red Turtle
Lees ook:Bekijk de nieuwe Cars Toon: Unidentified Flying Mater

Eén reactie op “Nog meer Nederlandse animatie

  1. Agnes Kosznai

    Er is inderdaad ontzettend veel Nederlands talent op animatiegebied – graag wil ik even de aandacht vestigen op een nieuw website: http://www.mozartfilm.nl, dat een uniek invalshoek biedt over de animatiefilm van Mozart’s Zauberflöte door Rens Groot.

    Deze ging in 1991 in premiere in het kader van het Nederlands Film Festival, en was verkrijgbaar op VHS, in een Philips Classics uitgave.

    Met de launch van de website willen we graag het publiek bereiken dat met dit spectaculair project nog niet in aanraking is gekomen, en naast een kijk in de film en achter de schermen de DVD versie van de film aanbieden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.