Nieuwe Kirikou-film verschijnt in 3D

Het nieuwste Kirikou-avontuur wordt een tekenfilm die in 3D verschijnt.

De Franse animator en regisseur Michel Ocelot maakt een nieuwe tekenfilm rond het guitige Afrikaantje Kirikou. De film volgt Kirikou and the Sorceress (Kirikou et la sorcière, 1998) en Kirikou and the Wild Beasts (Kirikou et les bêtes sauvages, 2005) op.

Het derde avontuur luistert naar de titel Kirikou and Men and Women (Kirikou, les hommes et les femmes). Dertien jaar nadat de eerste tekenfilm verscheen, kiest Ocelot ervoor om de nieuwste prent in (stereoscopisch) 3D uit te brengen. Toch blijft het een ‘platte’ film, net zoals zijn recentste werk Tales of the Night (een film die is opgebouwd met silhouetten). Hij omschrijft de stijl als een papieren theater en kiest bewust voor deze aanpak om het sprookjesachtige karakter van zijn verhalen te behouden. Het hoeft geen realistische 3D-animatie te worden. Dat het helpt om de kosten laag te houden, is mooi meegenomen.

“Het is fascinerend om te werken met dit karakter, dat in sommige opzichten sterker werd dan ik. Als Kirikou niet klein en naakt was, zou niemand hem herkennen of interessant vinden”, grapte Ocelot, die op dit moment aan de storyboards werkt. De film zal nieuwe karakters introduceren, maar ook het bekende entourage van Kirikou keert weer terug in dit verse avontuur.

Net als bij de twee vorige tekenfilms is de productie opnieuw in handen van de Parijse studio Les Armateurs. De distributie wordt verzorgd door StudioCanal. De Franse release staat gepland in de kerstperiode van 2012.

(Via Variety en THR)

Lees ook:Eerste plaatjes uit nieuwe tekenfilm Kirikou
Lees ook:Eerste beelden uit derde Kirikou-film
Lees ook:Les Armateurs blikt vooruit op 2012
Lees ook:Stijlvolle silhouetten in Dragons and Princesses
Lees ook:A Monster in Paris

Eén reactie op “Nieuwe Kirikou-film verschijnt in 3D

  1. Hans W.

    De eerste “Kirikou” film staat bij mij nog steeds op eenzame hoogte…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.