Geanimeerde film voor Adolf Hitler

Bekijk een voorsmaakje van de nieuwe prent over de Duitse dictator.

“Ich bin wieder da!” Als het van Walter Moers afhangt, staat Adolf Hitler straks op uit de dood. Op digitale wijze, tenminste, en in de vorm van een geanimeerde bioscoopfilm. Geen droeve docu over ’s mans bekende wandaden, maar een politiek incorrecte komedie waarin het sinistere snorretje centraal staat.

Moers is een Duitse cartoonist en tekenaar, onder meer bekend van zijn strips over Kleines Arschloch, eveneens over een “kleine klootzak” met een grote neus (waarvan in 1997 een tekenfilm werd uitgebracht).

Ook maakte hij een satire over Adolf, die Nazisau (Adolf, het nazizwijn). Dat karakter dook nadien op in ADOLF – Ich hock’ in meinem Bonker, een korte film uit 2005 waarin de dictator op muzikale wijze voor schut wordt gezet. De geanimeerde hit werd meer dan twintig miljoen keer online bekeken.

De voorbije jaren heeft Moers een storyboard en een script gemaakt voor een avondvullende film die hij samen met regisseur Felix Gönnert en producent David Groenewold wil realiseren. Met de financiële steun van het publiek proberen de makers op negentig dagen tijd zo veel mogelijk geld in te zamelen om de film te kunnen maken. Als voorsmaakje werd bij de Berlijnse animatiestudio Talking Animals een teaser gemaakt (zie onderaan). De teaserposter in dit bericht onthult alvast dat Adolfs onderste snorretje even keurig werd getrimd. Ganz geil.

In de film krijgt Adolf een tweede kans nadat hij zich jarenlang schuilhield onder de grond. In de moderne tijd begint voor hem een nieuw avontuur. Hij maakt kennis met een omgebouwde Hermine ‘Hermann’ Göring, Moeder Teresa en aliens, hij koopt de Eiffeltoren, vernielt Hiroshima, raakt verslaafd aan crack, lost het mysterie achter graancirkels op, wordt een zenboeddhist, speelt Monopoly… Uiteindelijk komt hij voor een moeilijke keuze te staan: moet hij de mensheid redden of vernietigen?

Meer informatie vind je op de website www.adolfonline.com.

Duitse teaser voor Adolf – Der Film

Uitgebreidere en ongecensureerde, Engelse versie

(Via Animationsfilme)

Lees ook:Adolf Hitler, voor al uw grapjes
Lees ook:Adolf Hitlers dwergjes
Lees ook:Eerste teaser voor Starship Troopers: Invasion
Lees ook:Nieuwe monstertrailer voor Onigamiden
Lees ook:Erotische zender pakt uit met sexy, suggestieve reclamespots

5 reacties op “Geanimeerde film voor Adolf Hitler

 1. DragonMaster

  Hahaha, dat gaat vast veel kritiek opleveren. Het verhaal klinkt een beetje als een vreemde mix van tig verschillende grappen. Sowieso zijn er veel te weinig politiek incorrecte animatiefilms, dus laat maar komen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  volgens de site waar het filmpje naar verwijst komt de film in 2014 uit.
  verder ziet de trailer er heel geinig uit maar ik vraag me af of de moderne duitsers deze grappen wel kunnen waarderen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Doc

  In stripvorm zou zo’n grap uit het filmpje nog wel werken, maar in filmvorm gaat dit veeeel te traaag. Moers maakt kleine stripboekjes die niet genoeg materiaal bevatten voor een film. Als hij die strips uit gaat rekken om een film te vullen wordt het een slaapverwekkende vertoning. Ik hoop maar dat ze een kritisch persoon vinden voor de montage.

    /   Beantwoorden  / 
 4. 5tarvin

  ziet er inderdaad goedkoop uit

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hansje

  Duitsers hebben geen gevoel voor humor, dus een grappige film kan dit nooit worden. Er is inderdaad een groot tekort aan politiek incorrecte films, maar die kunnen beter door Monty Python e.d. gemaakt worden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.