Anima 2014 zoekt animatiefilms

Anima 2014

Stuur je film in voor het grootste animatiefestival van België.

Poster Anima 2014Volgend jaar (28 februari 2014 – 9 maart 2014) gaat er weer een nieuwe editie door van Anima, het grootste animatiefilmfestival van België.

Jaarlijks lokt het bruisende evenement tienduizenden animatieminnende bezoekers uit binnen- en buitenland naar Brussel om tien dagen lang te genieten van wat de wondere wereld van de animatiefilm te bieden heeft.

Sinds 10 juni 2013 kunnen animatiefilmmakers alvast hun nieuwste creaties insturen voor de selectie van het nieuwe programma. Zowel korte als avondvullende animatiefilms worden aanvaard en er zijn categorieën voor professioneel en studentenwerk, videoclips, reclamespots en films voor kinderen. Voor korte films uit België is er eveneens een afzonderlijke selectie.

Erg belangrijk is de internationale Grote Prijs Anima 2014, door de jury uitgereikt aan de beste korte animatiefilm. De winnaar ervan belandt immers meteen op de shortlist voor de Cartoon d’Or (de jaarlijkse prijs voor beste korte animatiefilm van Europa).

De deadline voor inschrijvingen is 1 oktober 2013. Het reglement en alle nodige informatie (zoals het inschrijvingsformulier, toelatingsvoorwaarden en technische vereisten) vind je op deze website.

Aarzel niet om je nieuwste animatiefilm in te sturen, zodat wij volgend jaar weer van een lekkere portie animatiefilms kunnen smullen.

PS: Tot 1 juli 2013 kun je ook nog steeds je korte film insturen voor KLIK! Amsterdam.

(Ontwerp Anima-poster: Isabel Herguera)

Lees ook:Miyazaki’s laatste film opent Anima
Lees ook:Strips en animatie op Anima 2009
Lees ook:De geanimeerde winnaars van Anima 2012
Lees ook:Tekkon Kinkreet wint Grote Prijs Anima 2008
Lees ook:Trailer Anima Buenos Aires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.