Bekijk The Gloaming NU meteen (18+)

Een prachtige aanrader die maar een paar dagen online staat.

The Gloaming is een korte animatiefilm die op de shortlist staat voor de César voor Beste Korte Animatiefilm, de nationale filmprijs van Frankrijk. Het filmpje werd geregisseerd door de Franse studio Nobrain (een collectief van drie regisseurs) en is een coproductie van Autour de Minuit en Sabotage Studio.

De knappe film is een combinatie van verschillende technieken (computer-, stop-motion- en getekende animatie) en geeft een geweldige visie op de wereld. Zonder al te veel te verklappen, zie je in iets meer dan tien minuten het verleden, het heden en de mogelijk verschrikkelijke toekomst van de mensheid. Noem het maar een ijzersterke ‘waarschuwing’ die met prachtige animatie tot leven werd gebracht.

In de hoop een nominatie te versieren, staat het filmpje nog vijf dagen online. Je kunt het op deze website bekijken als je het wachtwoord cesars2012 ingeeft. Doen! Tenminste, als je niet vies bent van een beetje functioneel naakt en geweld. Het is het waard…

Update 27 januari: The Gloaming staat (tijdelijk) weer online

(Met dank aan Tsuka voor de tip)

Lees ook:Sita Sings the Blues is een Everytale
Lees ook:Korte animatiefilm: Bad Toys II
Lees ook:Bekijk Tangled Ever After online
Lees ook:Brekende botten in Heal
Lees ook:Korte animatiefilm: A Family Portrait

3 reacties op “Bekijk The Gloaming NU meteen (18+)

  1. David

    Wauw, inderdaad zeer de moeite van het bekijken waard!
    Het verhaal en de boodschap zijn mijnsinziens niet heel vernieuwend, ik vind het filmpje vooral erg mooi gemaakt. Mede de combinatie van de tekenstijl met klei(achtige) animatie en welke stijlen er nog meer verweven zijn, maakt het filmpje bijzonder goed, of in ieder geval zeer de moeite van het bekijken waard.

    Nu had ik ‘m een paar dagen in een andere tab staan voor ik ‘m bekeek en ik zag dat het filmpje inmiddels van Vimeo is verwijderd.
    Maar mocht iemand ‘m opgeslagen hebben of je ‘m anderzijds kunt zien: doen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Klopt, de makers hebben het filmpje maar enkele dagen online geplaatst. Ondertussen heb ik het filmpje wel ergens anders gevonden. Zolang het duurt, kun je het in het bovenstaande bericht (nog eens) bekijken.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Frodo Kuipers meets “The Miracle Maker”?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.