Sita Sings the Blues is een Everytale

De gelauwerde animatiefilm is sinds kort ook online in boekvorm te bewonderen.

Nina Paley werkte vijf jaar lang thuis op haar computer aan Sita Sings the Blues. Wie het prachtige resultaat nog steeds niet gezien heeft, kan de film gratis downloaden van deze website (zelfs in full hd-kwaliteit). Ze heeft de film immers vrijgegeven onder de ‘Creative Commons Attribution – Share Alike’. Een mondvol, maar waar het op neerkomt is dat iedereen het werk mag kopiëren, verspreiden, doorgeven en afgeleide werken van het origineel mag maken. Zolang je de naam van de originele auteur vermeldt, heb je eigenlijk carte blanche.

Zo kwam het verhaal met de Indiase roots op Everytales.com terecht. Everytales is een website waar iedereen verhalen kan en mag uploaden. Of het nu zelfgemaakte cartoons zijn, stripverhalen, manga, kinderboeken of beeldromans, alles is er welkom. Voortaan is Sita Sings the Blues er ook in online-boekvorm te vinden, al is de film van tachtig minuten wel heel kort samengevat in 47 pagina’s.

Als je dan toch op de site rondsnuffelt, neem dan zeker ook even de tijd voor Big Electric Cat van Duncan Weller, een avontuurlijk verhaal met prachtige illustraties waarin een jongetje op zoek gaat naar een gevaarlijke monsterkat.

Big Electric Cat werd door de juryleden van Everytale niet toevallig verkozen tot het beste verhaal. Op de website van de auteur vind je nog meer leuke verhalen die je online kunt lezen.

(Via SF)

Lees ook:Bekijk Sita Sings the Blues nu online!
Lees ook:Sita Sings the Blues vrijdagavond in openlucht
Lees ook:Annecy 2008
Lees ook:Sita Sings the Blues opent KLIK! animatie festival
Lees ook:Kijk je ogen uit tijdens het zomerprogramma van EYE Film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.