Family Guy-film: een werk van lange adem

De maker van Family Guy heeft al een idee voor de film en verschijnt later ook in ‘concurrent’ The Simpsons.

Seth MacFarlane, de bedenker van tekenfilmseries Family Guy, American Dad en The Cleveland Show, heeft meer bioscoopplannen. Zijn recente regiedebuut Ted, een komedie over een levende knuffelbeer, was een onverwacht groot succes. De film had een budget van 38 miljoen euro en bracht wereldwijd meer dan 385 miljoen op in de bioscoop.

MacFarlane bedacht het verhaal, schreef het script, regisseerde de film en sprak de stem in van de beer. Daardoor werd de humor in Ted dikwijls vergeleken met die van Family Guy. Niet toevallig laat MacFarlane nu weten dat er achter de schermen nog steeds aan een avondvullende film met de personages uit de tekenfilmserie wordt gewerkt.

Na jaren met het idee voor een film te spelen (en enkele langere specials te maken die meteen in de winkel verschenen), lijkt een Family Guy-film er nu zeker te komen. “Het is slechts een kwestie van tijd”, zei MacFarlane. “Het is moeilijk om een film te maken als je gelijktijdig ook aan een serie werkt. Daarom kostte het The Simpsons ook twintig seizoenen, denk ik.”

“We weten al waar het verhaal over gaat. De Simpsons-film was hilarisch, maar mijn enige kritiek is dat het verhaal net zo goed op tv kon verschijnen. Er had een aflevering met de zelfde plot kunnen zijn. Dat is de uitdaging bij animatie. Je kunt om het even wat verzinnen, dus wat maakt een film bijzonder? We hebben het antwoord op die vraag eindelijk gevonden en het is iets wat onmogelijk is op tv.”

Wat dat precies inhoudt, wilde de maker helaas nog niet verklappen. Wat voor spectaculairs ontbrak er in The Simpsons Movie? Té brutale of expliciete grappen? Experimentele tekeningen of een combinatie met computeranimatie of live action? Het “onmogelijke” kan zowel naar iets inhoudelijks of naar iets technisch verwijzen.

Hoewel de Family Guy-film duidelijk een werk van lange adem is – in 2009 werd er ook al over gesproken – zou het project best in een stroomversnelling kunnen komen door het succes van Ted. Zeker omdat Fox, die de animatieserie uitzendt, geen interesse had in de berenkomedie en de film aan concurrent Universal verloor. Dat Ted uiteindelijk tonnen geld opbracht en er al over een sequel wordt nagedacht, zorgde op het Fox-kantoor vast voor een flinke verzameling ongecensureerde verwensingen.

Ondanks zijn kritiek op The Simpsons, is MacFarlane straks wel in de animatieserie te horen (in de aflevering Dangers on a Train, de eerste van het 25e seizoen dat volgende herfst start). Als gastacteur vertolkt hij de rol van Ben, een charmante man die Marge Simpson per ongeluk leert kennen op een website voor getrouwde mensen die op zoek zijn naar een affaire.

Zowel Family Guy als The Simpsons worden op Fox uitgezonden en zijn in zekere mate concurrenten. Producent Al Jean vertelt dat de makers zijn samengekomen om van zondagavond op Fox iets geweldigs te maken. “Er is altijd rivaliteit geweest [tussen de twee komische series], maar het blijft grappig.” Of er in de toekomst ook een bekende Simpsons-stem in Family Guy opduikt, is nog niet bekend. “Ik hoop dat er iets van ons in de serie verschijnt, maar dat is hun keuze. We staan er wel voor open”, aldus Jean.

(Via Entertainment Weekly)

Lees ook:Family Guy-film in de maak
Lees ook:CollegeHumor spot met de maker van Family Guy en American Dad
Lees ook:American Dad krijgt zevende seizoen
Lees ook:Seth MacFarlane maakt nieuwe Flintstones-serie
Lees ook:Rood licht voor nieuwe Flintstones-serie

3 reacties op “Family Guy-film: een werk van lange adem

 1. max

  Leuk, ben erg benieuwd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  kan best leuk worden

    /   Beantwoorden  / 
 3. poppie

  ik ben ook erg benieuwd alleen hoop ik maar dat in die film geen vreselijke iritanden korte filmpjes zijn zoals in de serie

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.