Schilderachtige animatie in Anchored

Als afstudeerproject maakte Lindsey Olivares het kortfilmpje Anchored, een originele animatie.

Lindsey Olivares studeert aan het grote Ringling College of Art and Design aan de kust van Florida in de Verenigde Staten. Anchored moet haar animatiekunde bewijzen en dat doet het ook. Het filmpje voelt erg schilderachtig aan en de ongewone manier waarop ze de schrijfmachine en de woorden gebruikt om de personages te laten communiceren is leuk bedacht.

De ene afbeelding waarmee het allemaal begon vind je helemaal onderaan. Het idee voor het filmpje groeide en vele sketches en probeersels later werd Anchored geboren. Op haar website vind je nog meer kunstwerkjes en haar blog bevat een mooi overzicht van haar andere animatieprojecten.

Geniet van Anchored op de deuntjes van Mika.

Lees ook:Chemie wordt zowaar een verademing met Oxygen
Lees ook:Stijvolle animatieclip voor Batman-film
Lees ook:Eerbetoon aan Superman
Lees ook:Homunculus: Heerlijk onsmakelijke kortfilm
Lees ook:Releasedatum en tipje van de sluier voor buitenbeentje 9

5 reacties op “Schilderachtige animatie in Anchored

  1. VincentLammers

    Mooi! Mooi werk ook op haar website zeg! kleur! inspirerend! En gaaf om te zien dat het blog weer zo leeft en dat er veel aandacht uit gaat naar onbekend/nieuw werk!

    Make it grand.

    V

      /   Beantwoorden  / 
  2. VincentLammers

    iets wat ik overigens wel graag zie is dat er een bron wordt vermeld, motionographer.com bijvoorbeeld.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Seppe

    Hey Vincent, dat was in dit geval niet mijn bron en ik kan je nog wel tig andere websites geven waar het filmpje ook wordt vermeld. Bovendien is het in deze tijd waarin informatie in een oogwenk de wereld rondgaat niet zo eenvoudig om de échte bron te achterhalen. Ik vrees dan ook dat het in de toekomst nog wel zal gebeuren dat je een fragment ook op andere websites terugvindt. In ieder geval, het belangrijkste lijkt me dat je het filmpje hebt gezien. Toch? :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. VincentLammers

    Dat zeker Seppe, ben het ook zeker met je eens dat het moeilijk is om echte bronnen te vermelden. En misschien is het in dit geval dan niet van toepassing, maar het valt mij erg op dat er op blog tegenwoordig maar van alles wordt gekopieerd en geplakt, en dat er wordt vergeten dat er andere mensen zijn die echt tijd hebben gestoken in het samenstellen van een artikel of dergelijke. Ik ben gewoon altijd erg voorstander van het openstellen van bronnen, ook omdat het gewoon leuk is om dingen te achterhalen en je zo ook op plekken op het net kan komen waar je anders niet langs was gekomen. Overigens ook mijn complimenten voor het leven dat je persoonlijk weer in het animatie blog blaast, leuke items en veel nieuwe dingen. niet topics die ik al meerdere malen eerder was tegen gekomen en na een paar weken pas op het animatie blog zag. maar lekker up to date en leuke creatieve projecten. Top!

    Ga vooral zo door, overigens zou ik nog steeds graag meer Nederlands/Belgisch talent zien. het schooljaar komt weer aan zijn einde en er zullen dus weer veel eindexamen projecten zijn die de moeite zijn om te vermelden. maar goed, that’s just me.

    Make it grand.

    V

      /   Beantwoorden  / 
  5. Seppe

    Daar denken we dan hetzelfde over. Ik ben ook niet voor het blindelings overnemen van andermans werk. Iedereen die af en toe wat schrijft, weet maar al te best hoeveel tijd en energie in een bericht kruipen.
    Wat Nederlands en Belgisch talent betreft, dat interesseert mij ook maar het is niet altijd zo vanzelfsprekend om die werkjes te ontdekken. Ik heb er nog wel enkele filmpjes bij m’n bladwijzers zitten die deze week aan de beurt komen, maar als je zelf nog leuke tips hebt mag je die altijd doorsturen, ik ontvang ze met veel plezier!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.