Alle studenten zijn slaven in Water Brain

Je droom is om ooit eens een animatiefilmpje te maken waarin vreemde monsters zich voeden met de stoom die uit de hoofden komt van kinderen? Dan ben je helaas te laat, want dat is precies wat je in dit bericht kunt bekijken.

Een aantal studenten van de Guangzhou Academy of Fine Arts in het zuiden van China hebben een opmerkelijke kortfilm gemaakt in samenwerking met Ani7ime Animation Studio.

Het leven van de kinderen in Water Brain bestaat uit studeren, studeren en nog eens studeren. Gemene monsters kijken erop toe dat de snotters hun tijd zeker niet verkwisten aan stomme spelletjes. Tot op een dag een papieren vliegtuigje de concentratie verstoort…

Water Brain weekte bij de jeugd in China heel wat reacties los. Het strenge onderwijssysteem daar zou de kinderen amper tijd geven om te ontspannen en de onderstaande animatievideo zou dan ook de spijker op de kop slaan.

De stoom is een belichaming van de stress waaronder de studenten lijden en de monsters staan symbool voor het vele, harde werk. De constante druk wordt ook letterlijk weergegeven in de clip: enkel door onmenselijk veel studeren kun je hogerop komen.

Water Brain

(Via LB)

Lees ook:Nieuwe trailer Monsters University
Lees ook:Nieuwe karakters Monsters University
Lees ook:Nieuwe trailer en spotjes Monsters University
Lees ook:Leuke site voor Monsters University
Lees ook:Nieuwe poster Monsters University

7 reacties op “Alle studenten zijn slaven in Water Brain

  1. Da Vince

    Gaaf!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. bram

    wow, echt super

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rex

    Erg mooi filmpje!
    Alleen jammer dat ze geen audio mensen ingehuurd hebben om een nieuwe score te maken.

    Ik hoor enkele bekende soundtracks van o.a. Enchanted als al die kids aan t spelen zijn en nog een heel bekend stuk wanneer t eerste monster in een klein monstertje verandert.

    En zeker op t laatst is de audio niet passend bij het beeld. Dat vind ik wel erg jammer want voro de rest is t een errug mooi filmpje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rex

      ohja ook muziek van Wall-e hoor je o.a. bij t deel waar voor t eerst zo’n groot monster in een klein monstertje verandert.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Seppe

    Wow, scherp gehoor, Rex. :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. LoeZoe

    Ah bah nu wil ik meer over die wereld weten, das het nadeel bij vette shorts als deze, er kan nog zooooooo veel meer :D , anyway vet filmpje, super sfeer en om eerlijk te zijn heb ik me totaal niet gestoord aan de audio!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.