For Sock’s Sake is een heerlijk soepje van animatiestijlen

Bekijk de leuke kortfilm For Sock's Sake

Prachtige studentencreatie over een stel grappige kledingstukken.

Afbeelding uit de kortfilm For Sock's SakeWanneer een nieuwsgierige sok van de waslijn valt en niet meer terugkeert van een uitstapje, besluit het overige wasgoed een expeditie op te zetten om de kleine kous terug te halen. Je krijgt een wonderlijke reis te zien waarbij de kledingstukken in grappige situaties terechtkomen.

De keuze van de kledij is geweldig. De basketters dragen een trainingsbroek, de criminelen een sweater met een kap. Lekker stereotiep, maar het past perfect in het plaatje. Verscholen in het decor vind je ook nog een heleboel nostalgische verwijzingen. Het tekenfilmfiguurtje Molletje duikt even op, net als enkele personages uit het prehistorische computerspel Pac-Man. Ook de muziek tijdens het eindgevecht zal de Nintendo-liefhebber gauw herkennen.

Afbeelding uit de kortfilm For Sock's SakeMaker van dit mooie For Sock’s Sake is Carlo Vogele. De in Luxemburg geboren animator studeerde af van het Franse Gobelins. De onderstaande kortfilm maakte hij in zijn periode aan CalArts tijdens een geslaagd uitwisselingsproject. Ondertussen heeft hij een baantje versierd bij Pixar.

De kortfilm is een creatieve mengeling van verschillende animatiestijlen: handgetekende 2D-achtergronden en scènes in stop motion werden met wat computerbewerking tot een prachtig geheel samengevoegd. Hoe dat proces precies in zijn werk ging, vind je in enkele visuele stappen terug op deze website van de maker. For Sock’s Sake is ondertussen al iets ouder, maar mocht zeker niet op Animatieblog ontbreken.

Kortfilm For Sock’s Sake

(Via Court-Métrages)

Lees ook:Korte animatiefilm: Tango for Jansjo
Lees ook:Piece of Cake: Geen simpele kortfilm
Lees ook:Crater Face: Buitenaards sterke animatie
Lees ook:Vriendschap en jaloezie in de tekenfilm Second Wind
Lees ook:Switch: De knop die iedereen in huis wil

2 reacties op “For Sock’s Sake is een heerlijk soepje van animatiestijlen

  1. Rex

    hahah geweldig! wat grappig bedacht en gemaakt :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mohegan

    Dit is echt heel grappig!
    Wat mij nog meer aan het lachen maakt is dat ik volgens mij precies hetzelfde soort broek heb O_o Ik wist niet dat ik een mannelijk broek droeg (Ben zelf een meisje)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.