Korte animatiefilm: Sloppy Seconds

Bekijk de lekker ranzige tekenfilm van de Nederlandse animator Hilde Buiter.

In een supermarkt beleeft een conciërge een rotdag wanneer hij een koppeltje opmerkt dat hun gevoelens de vrije loop laat. Niet bij wijze van spreken, nee, de passie druipt letterlijk van hen af en dat raakt een gevoelige snaar bij de man.

Sloppy Seconds is het werk van de 24-jarige animator Hilde Buiter. Met een kortere versie van het filmpje studeerde ze enkele maanden geleden af als bachelor aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Nadien nam ze de tijd om de uitgebreidere versie te maken zoals zij die wilde (met een extra achtervolging).

Het resultaat is een lekker ranzig filmpje dat je, net als een emmer vers speeksel, niet koud laat. Personages met walgelijk overdreven lichaamsdelen en -openingen glibberen en stuiteren door het beeld. Het smerige filmpje bevat leuke details en – heel toepasselijk – enkele komische ‘smears’ waarbij de geliefden als één grote klodder slijm in elkaar vloeien.

Aan Sloppy Seconds werd – van concept tot eindresultaat – maar liefst elf maanden gewerkt. De bedoeling was om een leuk, grappig filmpje te maken en samen met Witte van der Tempel bedacht Hilde allerlei vieze verhaaltjes waarvan het bovenstaande het uiteindelijk haalde.

De karakters kwamen op een omslachtige wijze tot leven. Eerst werd de ruwe animatie op de computer gemaakt. De frames werden vervolgens uitgeprint en gecleand met behulp van een lichtbak. Nadien werd alles weer ingescand en ingekleurd in TVPaint. Waarom zo’n ingewikkeld proces? Allemaal om het perfecte uiterlijk van een computeranimatie te vermijden, want Hilde houdt erg veel van traditionele animatie.

Een blik achter de schermen van de korte animatiefilm vind je op deze Facebookpagina. Meer informatie over de maker vind je op haar persoonlijke website en blog.

Korte animatiefilm Sloppy Seconds

Lees ook:Tasty Shake
Lees ook:Negen keer doodgaan in 3.5 seconden
Lees ook:Korte animatiefilm: Shaun of the Dead in 60 Seconds
Lees ook:Korte animatiefilm: A Family Portrait
Lees ook:Korte animatiefilm: This Idea Is Not Working

2 reacties op “Korte animatiefilm: Sloppy Seconds

  1. DragonMaster

    Bwhahahaha… dat was echt TE GORTIG, maar wel erg leuk gemaakt. Gelukkig had ik al een tijdje geleden gegeten, anders had die conciërge hier ook wat mogen schoonmaken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    AWESOME, een gewaagde, geslaagde, maar niet begaafde tekenfilm! :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.