Heathcliff-film in de pijplijn

De dekselse kat spint zich een weg naar de bioscoop.

Waterman Entertainment weet niet van ophouden. Nadat het vorige maand een remake aankondigde van The Brave Little Toaster en een film over het pratende paard Mr. Ed, komt de studio vandaag weer in het nieuws.

De studio heeft namelijk de filmrechten bemachtigd van Heathcliff (in het Nederlands ook bekend als Archibald). Dat is een stripreeks van George Gately, die voor het eerst verscheen in 1973. Sinds 1998 wordt de strip geschreven en getekend door Peter Gallagher, de neef van de bedenker.

In de jaren tachtig verscheen al een tekenfilmserie, waarbij de legendarische stemacteur Mel Blanc de stem insprak van Heathcliff. De verhalen spelen zich af in de havenstad Westfinster en draaien steeds om de belevenissen van Heathcliff, een kat die graag steelt van de vissers uit de stad, de honden uit de buurt treitert, lol maakt met de andere katten en met veel plezier vuilnisbakken een welgemikte trap verkoopt.

De nieuwe bioscoopfilm die gepland staat, moet net als de twee andere films een hybride combinatie worden van computeranimatie en live action, met een eigentijds verhaal dat trouw blijft aan de iconische karakters. De studio wil van Heathcliff ook dertien nieuwe afleveringen voor televisie maken.

In 2011 zou Bad Kitty verschijnen, een met de computer geanimeerde Heathcliff-productie van Magic Lantern Entertainment en FitzRoy Media, maar die film werd – ondanks de aankondiging in de trailer – (nog?) niet uitgebracht.

Waterman wil zich meer en meer toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe familiefilms. Karakters en verhalen die ouders uit hun jeugd kennen, worden opnieuw geïntroduceerd voor hun kinderen. De productie-en distributiestudio had eerder een hand in films zoals Casper, Stuart Little en de drie Alvin and the Chipmunks-films.

Intro voor de oude tekenfilmserie

Trailer voor onuitgegeven computerfilm Bad Kitty

(Via FSR, met dank aan Anthony voor de tip)

Lees ook:Mister Ed-film in de maak
Lees ook:Remake voor The Brave Little Toaster
Lees ook:Eerste afbeeldingen uit Puss in Boots
Lees ook:Worstelaars in nieuwe Scooby-Doo-film
Lees ook:Illumination plant Clifford-film

Eén reactie op “Heathcliff-film in de pijplijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.