Dreamcoat-verfilming

Elton John plant een geanimeerde musicalverfilming.

Rocket Pictures, de studio van de Britse zanger Elton John, heeft de filmrechten bemachtigd van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (1968). Dat was de eerste musical van componist Andrew Lloyd Webber en auteur Tim Rice. Het duo scoorde later grote hits met Jesus Christ Superstar en Evita.

De musical is gebaseerd op een Bijbelverhaal uit Genesis en draait om Jozef, een van de twaalf zonen van Jacob. Hij is de favoriete zoon en krijgt van zijn vader een veelkleurige mantel, tot grote jaloezie van zijn broers. Wanneer ze hem als slaaf verkopen, belandt hij in Egypte. Met zijn talent om dromen te verklaren trekt hij echter de aandacht van de machtige farao.

Samen met Really Useful Group, de studio van Lloyd Webber, wil Rocket Pictures de musical nu in een animatiefilm gieten. In 1999 werd Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat al verfilmd met Donny Osmond als Jozef. Het religieuze verhaal lag ook aan de basis van DreamWorks Animations muzikale tekenfilm Joseph: King of Dreams (2002).

Rocket Pictures produceerde eerder de animatiefilm Gnomeo & Juliet.

(Via Empire)

Lees ook:Animatiefilm van NERDS in de maak
Lees ook:James McAvoy en Emily Blunt als Gnomeo en Juliet?
Lees ook:Stevenson regisseert Sherlock Gnomes
Lees ook:Vervolg op Gnomeo & Juliet in de maak
Lees ook:Will Gallows and the Snake-Bellied Troll

Eén reactie op “Dreamcoat-verfilming

  1. David Oppenheim

    Fantastisch!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.