Sfeervolle afbeeldingen uit Green Days

Bekijk een dozijn plaatjes uit de nieuwe tekenfilm Green Days.

Green Days – Dinosaur and I (Sojunghan nare kkum) is een Zuid-Koreaanse tekenfilm die zich afspeelt in de jaren tachtig en negentig. Het verhaal vertelt de belevenissen van drie jonge tieners.

Arang is een competitieve hardloopster die liever doet alsof ze struikelt dan als tweede over de finish te komen. Soo-min is een jonge studente uit Seoul die kennismaakt met Cheol-soo, die ervan droomt om een wetenschapper te worden. Alle drie hebben ze grote verwachtingen en dromen ze van een mooie toekomst. Maar het leven zit vol moeilijkheden en tegenslagen, waardoor ze gaan twijfelen of ze hun ambities ooit zullen kunnen realiseren.

De film is een nostalgisch verhaal over jeugdige dromen en prille liefde. De regie was in handen van Jae-hoon An en Hye-jin Han. De tekenfilm is een coproductie van Iconix Entertainment en Studio MWP (wat een afkorting is voor de geweldige naam Meditation With a Pencil).

Op 16 juni 2011 wordt Green Days verwacht in Zuid-Korea, maar de film was eerder al te zien op het Londen Korean Film Festival. Zoals dat wel vaker gaat met Aziatische tekenfilms, is het onwaarschijnlijk dat deze in de Nederlandse of Belgische bioscopen verschijnt. Je kunt de film in juni wel bekijken op het animatiefilmfestival in Annecy.

Afbeeldingen uit Green Days – Dinosaur and I (klik voor hogere resolutie)

(Via Institute of Contemporary Arts en Catsuka)

Lees ook:Eerste trailer voor Green Days
Lees ook:Eerste trailer voor Leafie, a Hen into the Wild
Lees ook:Beklemmende trailer voor The Dearest
Lees ook:Eerste trailer voor Green Lantern: Emerald Knights
Lees ook:Eerste clip uit Green Lantern: Emerald Knights

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.