Is Pixar eindelijk klaar voor een vrouwelijke hoofdrol?

John Lasseter gelooft dat het kan in The Bear and the Bow.

Toy Story, Monsters Inc, Finding Nemo, Cars, Ratatouille, Wall-E… Behalve dat het allemaal succesvolle kinderen van animatiestudio Pixar zijn, hebben ze één ding gemeen: een mannelijke hoofdrolspeler. Natuurlijk deden er ook altijd wel vrouwelijke personages mee in het verhaal, maar nooit echt vertolkte een afstammeling van Eva de belangrijkste rol.

Dat moet nu veranderen met animatiefilm The Bear and the Bow.

Pixars eerste sprookjesachtige animatiefilm speelt zich af in Schotland, het magische thuisland van heel wat spookkastelen en oeroude Keltische mythen en legendes. Voor een verhaal over monsters en heksen zit je er dus gebakken.

De animatiefilm gaat over een Schotse koningsfamilie: koning Fergus, koningin Elinor, prinses Merida en haar drie broertjes (een drieling). Merida is een stoere boogschutter en geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Wanneer ze ervoor kiest om liever een krijger te worden dan alleen maar een prinses te zijn, brengt dat het hele koninkrijk in gevaar en zal ze alles op alles moeten zetten om haar familie en het land te redden van een vreselijk lot.

Bedenker van dit verhaal is Brenda Chapman, de regisseur van DreamWorksThe Prince of Egypt. Als scriptschrijver werkte ze vroeger ook mee aan Disney-klassiekers zoals Beauty and the Beast, The Lion King, The Hunchback of the Notre Dame en Cars.

Als we de enthousiaste John Lasseter in het onderstaande filmpje mogen geloven, zal Chapman al haar oestrogeen en inspiratie bundelen om eindelijk een film te maken rond een vrouwelijke heldin. Een verhaal dat bulkt van de spanning, magie en avontuur. Onze nieuwsgierigheid is alvast geprikkeld.

Er wordt nog volop gewerkt aan The Bear and the Bow. De animatiefilm wordt daarom pas in Amerika verwacht rond de kerstperiode van 2011.

John Lasseter – When will we see a female lead?

Lees ook:Verborgen vrouwen in Pixars logo voor Brave
Lees ook:Eerste blik op Pixars nieuwe logo voor Brave
Lees ook:Pixars eerste vrouwelijke hoofdpersonage
Lees ook:Merida: Pixars avontuurlijke heldin in volle glorie
Lees ook:Eerste officiële blik op Merida uit Brave

0 reacties op “Is Pixar eindelijk klaar voor een vrouwelijke hoofdrol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.