Nieuwe kortfilms van Pixar komen straks uit Canada

De animatiestudio's van Pixar breiden uit naar Canada

Noord-Amerika krijgt een nieuwe Pixarstudio voor computeranimatie. Krijgen we straks ook kortfilms met de personages uit Toy Story, Wall-E of Ratatouille te zien?

Pixar Animation Studios in EmeryvilleHet succes van Pixar kent letterlijk en figuurlijk geen grenzen. De animatiestudio, die gelegen is in de Californische staat Emeryville, krijgt binnenkort versterking van een nieuwe dochterstudio in het Canadese Vancouver.

De studio die ons animatiefilms schonk als Up, Wall-E en Ratatouille en momenteel hard aan Toy Story 3 werkt (zie trailer) blijft zijn hoofdkantoor houden in Californië. Dat is ook waar alle nieuwe animatiefilms gemaakt worden.

Animator Dylan Brown wordt Creative Director van Pixar CanadaDe nieuwe dochterstudio werd met de eenvoudige naam Pixar Canada gedoopt en zal zo’n 75 tot 100 werknemers in dienst nemen. Dylan Brown, animator bij Pixar, wordt de nieuwe Creative Director en kwam hierover praten in de Vancouver Film School. Foto’s van die voorstelling (zie afbeelding rechts) vind je hier.

In tegenstelling tot het moederbedrijf zal Pixar Canada zich concentreren op kortfilms en specials die gebaseerd zijn op de personages uit de animatiefilms van Pixar. Denk aan de korte avonturen die de lange animatiefilms voorafgaan in de bioscoop en (televisie)specials zoals Mater’s Tall Tales in de reeks van Cars Toons (bekijk de kortfilms Unidentified Flying Mater en Tokyo Mater).

Woody Pride en Buzz Lightyear uit de Toy Story-filmsEen hele nieuwe studio voor een paar kortfilms en wat specials lijkt op het eerste gezicht misschien nogal overdreven. Maar laten we de eerste zin uit de bovenstaande paragraaf nog eens beter bestuderen: De missie van Pixar Canada is om kortfilms en specials te produceren die gebaseerd zijn op de films van Pixar.

Er staat dus niet dat ze zich -zoals dat nu voor de specials het geval is- enkel tot de personages uit Cars beperken. Dat betekent misschien dat we in de toekomst ook kortjes mogen verwachten over Remy, Linguini, Wall-E, Eve, Woody, Buzz of Mike, Sulley, of de Incredibles? De tijd zal het uitwijzen, maar die kans is volgens mij best realistisch.

Voor de nieuwe afdeling in Canada is Pixar nog steeds op zoek naar nieuw talent. Iets voor jou? Ga dan zeker eens kijken op hun website bij Jobs. Misschien vind je er wel de baan van je leven (en kun je onze inside source worden). In de FAQ staat immers dat alleen de kwaliteit van je werk telt en niet waar je woont… Succes!

(Via PixarCanada, PixarPlanet en PixarBlog)

Lees ook:Kortfilms van Toy Story in de maak?
Lees ook:Pixar Canada sluit deuren
Lees ook:Leuk promotiefilmpje voor Pixar Canada
Lees ook:Twee Toy Story-specials op komst
Lees ook:Wordt Planes de nieuwe spin-off van Cars?

Eén reactie op “Nieuwe kortfilms van Pixar komen straks uit Canada

  1. peter

    hopelijk komen er ook series

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.