Groen licht voor Monsters Inc 2

Het vervolg op Monsters, Inc blijkt niet langer een gerucht

Hoewel een officiële mededeling vast nog een tijdje uitblijft, begint men achter de schermen aan een vervolg op Monsters, Inc.

Mike en Sulley uit Monsters, IncIn juni 2009 lekte het eerste nieuws uit over een vervolg op Monsters, Inc. In augustus van datzelfde jaar, registreerde Disney Enterprises de domeinnaam monsters2.com.

En deze week bevestigde een anonieme, maar geloofwaardige bron aan filmwebsite LatinoReview dat de sequel groen licht kreeg. Of regisseur Pete Docter zelf het vervolg maakt op zijn debuutfim uit 2001, is niet bekend. De productie van Monsters, Inc 2 is ondertussen begonnen en hoewel dat op dit moment moeilijk te voorspellen is, wordt de film verwacht in 2012 of 2013.

Pixar lijkt hiermee de smaak van vervolgfilms beet te hebben. In juni 2010 komt Toy Story 3 en in juli 2011 komt Cars 2 uit. Gelukkig zit er ook nog iets origineels in de pijplijn van de animatiestudio. In december 2011 wordt The Bear and the Bow verwacht, de studio’s eerste sprookjesachtige animatiefilm met een vrouwelijke hoofdrol.

Goed nieuws of hadden jullie liever een volledig nieuw concept gezien? Of misschien een sequel op een andere film (The Incredibles)? Laat het ons weten!

(Via LatinoReview)

Lees ook:Monsters Inc 2 en Brave officieel aangekondigd
Lees ook:Brad Bird staat open voor The Incredibles 2
Lees ook:Vervolg op Monsters Inc geen gerucht meer?
Lees ook:Komt Pixar met Cars 2?
Lees ook:Pixar wil meer origineel werk

19 reacties op “Groen licht voor Monsters Inc 2

  1. JellePelle

    Zolang het goede films zijn heb ik nooit zo’n probleem met een sequel. Voorbeelden te over van vervolgfilms die beter zijn dan het origineel: Star Wars the Empire Strikes Back, Godfather 2, Indiana Jones and the Last Crusade, LOTR 2 en 3 en zo kan je nog wel doorgaan. Bovendien heeft Pixar zelf in het verleden ook al bewezen met Toy Story 2 dat het een uitstekend 2e deel kan maken.
    Dus ik vertrouw ze dat wel toe hoor, kom maar op!

      /   Beantwoorden  / 
    1. JellePelle

      Vergeten Terminator 2 te noemen, 1 van de beste vervolgfilms in mijn ogen!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Seppe

      Lord of the Rings is natuurlijk gewoon één groot verhaal dat in een trilogie werd verdeeld, maar ik ben het wel met je eens. Een film staat of valt met een (goed) verhaal. Toy Story 2 is voldoende bewijs dat Pixar het aankan en ik geloof zelfs dat Toy Story 3 een waardige ‘threequel’ wordt (afgaande op de recente trailers).

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jeroen

    Ik heb er totaal geen probleem mee, al vind ik het wel een beetje spijtig dat het wel veel sequels na elkaar zullen zijn. Vervangt Monsters inc 2 Newt dan ofzo?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Paultje

    Ik heb nog altijd liever een nieuw concept, een nieuwe wereld om in op te kunnen gaan….. maar goed… als t maar een goed verhaal is he….

      /   Beantwoorden  / 
  4. peter

    ach monsters inc vind in de leukste pixar film dus deel 2 wort het zekker ook maar
    seppe weet je of ie in de bios of gelijk op dvd komt

      /   Beantwoorden  / 
  5. Florian

    Ik vind een vervolg op ‘the incredibles’ totaal niet nodig. Wat si er mis met een mooi open einde? Maar Monsters inc. 2? Laat maar komen, zolang er maar veel nieuwe concepten ontwikkeld worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. M

      Je hebt dus liever een sequel op een verhaal dat al rond is en een mooi, gesloten einde heeft dan een sequel bij een verhaal waarmee je nog vele kanten op kunt? Vind ik een beetje raar hoor

        /   Beantwoorden  / 
      1. Florian

        Neen, ik vind sequels zowiezo onnodig. Maar nu er toch al plannen zijn voor monsters 2, hoop ik gewoon dat ze er het beste van maken. Ik vind gewoon dat men eens moet leren dat de term ‘open einde’ niet meteen een indicator is voor een sequel.

          /   Beantwoorden  / 
  6. Florian

    Trouwens, is het mogelijk om eens een lijst te maken met alle films van Disney en Pixar (en misschien ook de andere grote studios) die nog uit moeten komen en met een releasedatum indien beschikbaar aub? Want ik zie het bos door de bomen niet meer… Alvast bedankt!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Rex

    Ik vind t op zich wel jammer dat er zoveel sequels komen. We weten dat Pixar prachtige en goeie filsm aflevert maar toch zie ik liever een totaal nieuwe wereld met nieuwe personages dan dezelfde die een nieuw avontuur beleven…

    Ik den kdat Toy Story 3 en Monster inc 2 erg leuk zullen worden…van the Increibles had ik eigenlijk als eerst een sequel verwacht want dat is mn favoriete Pixar film die gewoon alles heeft, humor, aktie, spectakel… maar Cars 2?? Dat is echt puur om de merchandice nieuw leven in te blazen… het was toch wel de minste film…

    Maar op zich vind ik t niet heel erg maar nu komen ze allemaal achter elkaar uit :s Zie ik liever iets nieuws!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Locall

    Jammer dat er zoveel vervolgdelen uit gaan komen :(
    ben toch altijd een beetje huiverig als ik erover hoor, gewoon omdat bijna altijd het vervolgdeel slechter is als het orgineel, Toy Story 2 was echt een van de weinige uitzonderingen, dus als Pixar zo zijn sequels maakt heb ik er absoluut geen problemen mee… qua originaliteit en respect voor de studio die ik vind dat ze grandioos verdienen vind ik alleen nieuwe verhalen wel belangrijker.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Disney-fan

    Ik post het maar hier, wat gevonden “Tangeld” shots van de teaser trailer. Het is alleen een blik op de verborgen toren. Ik vind het jammer dat Pixar ineens zoveel vervolgen maken/plannen…

      /   Beantwoorden  / 
  10. Seppe

    @Jeroen: Het is inderdaad mogelijk dat Monsters Inc de plaats inneemt van Newt, maar er is nog niets zeker.
    .
    @Peter: Natuurlijk verschijnt de film in de bioscoop, Pixar maakt geen films om rechtstreeks op dvd uit te brengen (want dat zijn vaak minder kwalitatieve producties)
    .
    @Florian: Daar wordt aan gewerkt…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jeroen

      En nu beginnen de radartjes natuurlijk te werken, ook Pixar kan met tijdsnood zitten en een timeslot die ze moesten vullen. Het is dan uiteraard gemakkellijker om naar een bestaande franchise terug te grijpen waar waarschijnlijk al een half afgewerkt sequel script/idee van rondzweefde. Ik hoop alleen dat Pete Doctor terug aan boord is, qua humor & stijl heeft hij iets apart.

      Inderdaad Peter, Pixar zal niet rap DVD sequels uit brengen…doet mij weer denken aan het feit dat Toy Story 2 een stdvd (of stvhs in die tijd) zou kunnen geweest zijn…scary :D

        /   Beantwoorden  / 
    2. Florian

      Bedankt!!!

        /   Beantwoorden  / 
  11. Florian

    Trouwens, heb op http://blueskydisney.blogspot.com/ gelezen dat Henry Selick, bekend van Coraline, op bezoek is bij Pixar. Er is dus een (kleine) kans dat hij er als regisseur aan de slag kan. Het kan zijn dat hij gewoon op bezoek is, maar als hij komt solliciteren, hoop ik dat hij Pixar nieuw leven kan inblazen zoals de geweldige Brad Bird dit X jaar geleden deed. Laat die nieuwe films maar komen!
    Btw, heb op http://en.wikipedia.org/wiki/John_Carter_of_Mars_(film) de cast van ‘John Carter of Mars’ gevonden, het nieuwe meesterwerk van Andrew Stanton. Blijkbaar is er reeds gefilmd (het wordt een mengeling van CGI en live action).
    En alsof dit nog niet genoeg is, werkt Pixar ook aan een 2e live action film, geregisseerd door mijn lievelingsregisseur: Brad Bird. Voor meer info zie http://en.wikipedia.org/wiki/1906_(film).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Ik heb het ook met plezier gelezen, maar een bezoekje zegt natuurlijk niks. Lasseter ging ook wel al eens op bezoek bij Studio Ghibli. De kans is er natuurlijk wel, vooral nu Selick niet meer voor Laika werkt en de studio kan wel wat nieuw bloed gebruiken. Als er meer achter het bezoek zit, dan horen we dat binnenkort vast wel. Over Carter en 1906 werd al vaker geschreven, maar het is nog even afwachten wat de precieze rol en betrokkenheid van Pixar bij deze speelfilms is.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.