Day & Night is Pixars nieuwste kortfilm [update]

Bekijk de eerste afbeelding uit Day & Night, de nieuwe kortfilm van Pixar

Vandaag zat er iets heel leuks in onze mailbox: De eerste afbeelding van het korte animatiefilmpje dat Toy Story 3 voorafgaat in de bioscoop! [update] Day & Night wordt een verrassende mengeling van 2D en 3D! Meer details…

Afbeelding uit de korte animatiefilm Your Friend the RatDay & Night is de nieuwe korte animatiefilm van Pixar en verschijnt samen met de release van Toy Story 3 in de bioscoop. De kortfilm wordt geregisseerd door Teddy Newton, die als storyboard artist meewerkte aan The Iron Giant en als character designer voor The Incredibles.

De afbeelding doet vermoeden dat de kortfilm net als Your Friend the Rat (waar Newton ook aan tekende) een handgetekende animatie wordt, maar het kan net zo goed een stukje artwork zijn. De muziek wordt gecomponeerd door Michael Giacchino die enkele dagen geleden nog een Oscar kreeg voor zijn muziek in Up.

Wanneer Day, een zonnige persoonlijkheid, Night ontmoet, een iets donkerder karakter, geeft dat natuurlijk vonken. Ze gedragen zich wantrouwig tegenover elkaar en het duurt dan ook niet lang voor ze elkaar in de haren vliegen. Maar wanneer ze elkaars unieke kwaliteiten ontdekken en ze beseffen dat ze allebei een andere kijk op dezelfde wereld bieden, plaatst dat hun vriendschap in een nieuw perspectief.

De animatiefilm Toy Story 3, en dus ook het kortfilmpje Day & Night, wordt in de Belgische en Nederlandse bioscopen verwacht vanaf 23 juni 2010.

[update 13 maart 2010]

Er was twijfel over het type animatie dat in Day & Night zou worden gebruikt, maar ondertussen zijn er iets meer details uitgelekt. Production designer Don Shank praat op zijn persoonlijke blog over ‘iets dat je van Pixar nog nooit eerder hebt gezien’ en ook animatiekenner Jerry Beck van CartoonBrew weet meer. Volgens hem is het kortfilmpje handgetekend, maar de beelden binnenin de personages zijn computergeanimeerd. Dat klinkt als een originele mengeling van animatie en wordt vast iets om naar uit te kijken…

Afbeelding Day & Night (klik voor extreem hoge resolutie)

Day and Night: de nieuwe animatiekortfilm van Pixar

(Met dank aan Disney voor het materiaal)

Lees ook:Nieuwe afbeelding uit Day & Night
Lees ook:Bekijk Pixars kortfilm Day & Night online
Lees ook:Kleurrijke clip uit Day & Night
Lees ook:Eerste clip uit Pixars Day & Night
Lees ook:Day & Night maakt zijn debuut op Annecy Festival

9 reacties op “Day & Night is Pixars nieuwste kortfilm [update]

  1. DragonMaster

    Vet! Hier had ik nog niets over gehoord/gezien. :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ramon

    Mijn interesse is in ieder geval gewekt :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tünde

    Klinkt veelbelovend, ik hoop heel erg dat het plaatje ook de algehele stijl is!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rex

    dit klinkt goed!
    wat we zien is al leuk.. waarschijnlijk artwork.. maar zou wel leuk zijn als t een 2d filmpje is…

    Ben benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans W.

    Het artwork ziet er niet uit alsof het zich makkelijk laat vertalen naar 3D, dus laten we maar met z’n allen hopen dat het weer lekker ouderwets 2D wordt! “Your friend the rat” vond ik ook al fantastisch!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Seppe

    Update: Day & Night wordt een originele mengeling van handgetekende en computeranimatie! Meer informatie toegevoegd in het bericht bovenaan.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hannes

    Wow, als het waar is wat in die update staat, klinkt me dat zééhéér goed in de oren! Ik ben benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Seppe

    Dit gerucht werd inmiddels bevestigd door de gelukkige bezoekers van ShoWest die de kortfilm, samen met een onafgewerkte versie van Toy Story 3, inmiddels te zien kregen. De reacties voor beide Pixarfilm(pje)s zijn in ieder geval ontzettend positief.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.