Planes wordt gemaakt door Disney, niet door Pixar

Niet Pixar maar Disney Toon Studios maakt de Cars-sequel Planes

Ongeruste fans van Pixar kunnen weer opgelucht ademhalen. De aangekondigde dvd-film Planes wordt niet gemaakt door Pixar, maar door Disney Toon Studios.

Dvd-cover Cars (2006)Nog geen week nadat heel wat fans begonnen te twijfelen aan het kwaliteitslabel van Pixar, komt Bleeding Cool met een verlossende verklaring. Planes is wel degelijk een spin-off van Cars (met vliegtuigen in plaats van wagens), maar de animatiefilm wordt niet gemaakt door Pixar.

Het is Disney Toon Studios die zich bezighoudt met de film die rechtstreeks op dvd zal verschijnen. Die studio, een afzonderlijk orgaan van Walt Disney, is verantwoordelijk voor heel wat andere (bedenkelijke) spin-offs en sequels die meteen op dvd werden uitgebracht. Voorbeelden hiervan zijn The Lion King 3, Mulan 2, Bambi 2, Cinderella 3 en de drie Tinker Bell-films.

Toch hoeft dat niet te betekenen dat Planes een zwakke animatiefilm wordt. Het is bekend dat Cars-bedenker John Lasseter zijn creatie koestert en dus houdt hij wellicht een oogje in het zeil bij de productie van deze (op het eerste gezicht louter commerciële) spin-off. Een anonieme bron die meewerkt aan de film liet alvast weten dat de film sterke karakters heeft en een geweldig verhaal…

(Via Bleeding Cool)

Lees ook:Disney kondigt Planes aan voor 2013
Lees ook:Wordt Planes de nieuwe spin-off van Cars?
Lees ook:Eerste clip uit Cars Toon Air Mater
Lees ook:Vervolg op Planes in de maak
Lees ook:Eerste teaser voor Disneys luchtavontuur Planes

6 reacties op “Planes wordt gemaakt door Disney, niet door Pixar

  1. Jeroen

    Disneytoon die aan een Pixar spin-off werkt? ….vreemd.
    Ik ben er van overtuigd dat Bleeding Cool zijn inside-bronnen weten over wat ze het hebben maar ik kan het zelf maar moeilijk geloven.:D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tünde

    The Lion King 3 was leuk, dus op zich hoeft het niet meteen slecht te zijn… Wel vreemd inderdaad… Het komt nu echt over alsof Disney als een soort vuilnisbak wordt gebruikt: waar Pixar zelf geen tijd voor heeft, dat doet Disney wel, o.i.d.?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans W.

    Ik vond “Bambi 2″ en de Tinker Bell films niet slecht. Het blijft natuurlijk het uitmelken van populaire ‘properties’, maar zolang ze van Snow White afblijven kan ik er wel mee leven…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Thijs

    Ahhh nou als disney met een crappy film
    komt is dat natuurlijk minder erg XD

    Laat die gasten toch wat nieuws maken!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Me

    De DVD films die je noemt (Cinderella 3, Lion King 3 en de Tink films) vind ik persoonlijk juist de beste vervolgen en spin offs die er zijn. Ook de kwaliteit van die films is redelijk goed.

    Ik kijk best wel uit naar deze film iig!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.