Vooruitblik op Pixars schema

Met artwork voor de nieuwe animatiefilms over dino’s, doden en meer.

Bij ComingSoon belandde een nieuwjaarskaartje in de bus van Pixar, met een kijkje in de toekomst van de volgende bioscoopfilms van de animatiestudio. Mooi meegenomen is dat het kaartje de eerste stukjes artwork bevatte voor nieuwe films van de studio.

Monsters University (juni 2013 in Nederland en België)

De opvolger van de Oscarwinnende animatiefilm Monsters Inc wordt geregisseerd door Dan Scanlon en is een prequel die zich afspeelt in de tijd dat de monsters nog moesten leren hoe ze kinderen de stuipen op het lijf kunnen jagen. In de animatiefilm is te zien hoe Mike en Sulley allebei nog studeren aan de Monsters University. Ze hebben allebei een erg verschillende kijk op de wereld, kunnen elkaar niet uitstaan en worden elkaars grootste rivalen (zie teasers).

The Good Dinosaur (30 mei 2014 in de VS)

Een nieuw avontuur van regisseur Bob Peterson (Up) en coregisseur Peter Sohn (Partly Cloudy). De film vertelt het wonderbaarlijke verhaal van wat er gebeurd zou zijn als er geen grote asteroïde neerstortte op aarde en alle dinosaurussen nog gewoon zouden leven. Erg grote dinosaurussen, zo te zien. Het eerste plaatje lijkt goed te passen bij de uitgelekte concept art voor de toen nog mysterieuze film. Wellicht staan de langnek en de kleine jongen centraal in de film.

The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside The Mind (19 juni 2015 in de VS)

De film, waarvan onlangs uitlekte dat ie wellicht The Inside Out gaat heten, is een nieuw project van regisseur Pete Docter (Up, Monsters Inc) en coregisseur Ronnie del Carmen (Dug’s Special Mission). Het verhaal vindt plaats in het brein van een meisje en haar gevoelens worden als karakters weergegeven. Haar emoties en ideeën worden dus heel letterlijk gevormd in haar hoofd. Dat idee wordt alvast uitgebeeld in deze eerste schets voor de film.

The Untitled Pixar Movie About Día De Los Muertos (wellicht in 2016 in de VS)

Het nieuwe kind van regisseur Lee Unkrich (Toy Story 3) is een film die zich afspeelt tijdens het bruisende feest dat Día de los Muertos heet. Deze ‘dag van de doden’ is een Mexicaanse traditie waarbij de overledenen worden herdacht, van wie men gelooft dat hun ziel op dat moment even naar de aarde terugkeert. Het eerste stukje concept art onthult het typische fenomeen van versierde schedels.

Lees ook:Inside Out
Lees ook:Pixar onthult drie nieuwe animatiefilms
Lees ook:Party-trailer Monsters University
Lees ook:Clip Lava
Lees ook:Teaser voor Pixars volgende

6 reacties op “Vooruitblik op Pixars schema

  1. DragonMaster

    Awesome! Ik ben erg benieuwd naar al die originele films (niet dat Toy Story 3 niet leuk was, hoor).

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    leuk nieuws allemaal.
    ik kijk vooral naar monsters university en the good dinosaur uit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Junaid

    Beetje flauw dat die laatste twee niet gewoon verfilmingen zijn van Psychonauts en Grim Fandango

      /   Beantwoorden  / 
  4. poppie

    monsters university en the good dinasour zijn de enige waar ik naar uit kijk van die andere 2 moet ik nog meer van weten voor dat die mij leuk lijken

      /   Beantwoorden  / 
  5. Fear

    Leuk dat Pixar dit doet. Nu weten we in ieder geval wat we de komende jaren kunnen verwachten. Had gehoopt dat Disney hetzelfde zou doen…
    :(

      /   Beantwoorden  / 
  6. Max

    Leuk ben erg benieuwd naar alle nieuwe films!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.