Populaire radioshow Ricky Gervais krijgt animatieserie

The Ricky Gervais Show binnenkort ook in animatievorm

De hilarische radioshows van de Britse komiek worden uitgetekend.

Stephen Merchant, Ricky Gervais en Karl PilkingtonIn 2001 kreeg Ricky Gervais een platform op de Britse radiozender XFM. Vanaf dan vulde de Britse stand-upcomedian de ether met absurde humor en hilarische verhalen samen met zijn grappige bloedbroeder Stephen Merchant (met wie hij later ook de bekroonde televisieseries The Office en Extras maakte). De serie kende erg veel succes zodat er in de volgende jaren vijf seizoenen werden gemaakt (waarvan je de eerste vier van deze website kan downloaden).

Stephen Merchant, Ricky Gervais en Karl PilkingtonIn hun radioshows betrok het duo de producer Karl Pilkington steeds vaker in het gesprek. Zijn maffe ideeën en unieke kijk op de wereld zorgden voor een extra dosis hilariteit.

In 2007 belandde de radioshow in het Guinnes Book of World Records met de meest gedownloade podcasts in de hele wereld. De radioshow was zo populair dat heel wat fans gekke kariktaturen maakten van het komische trio. Maar het bleef niet alleen bij illustraties. Omdat de uitzending erg veel verschillende onderwerpen  behandelde, maakten sommige mensen hun eigen animatieclip bij de audioclip die ze hadden gedownload. Op de speciale Pikipedia-pagina vind je enkele leuke voorbeelden van fan animations.

Afbeelding uit het voorsmaakje van The Ricky Gervais ShowHet concept moet ook de grote jongens hebben aangesproken, want de Amerikaanse tv-zender HBO start op 19 februari 2010 met een animatieserie van The Ricky Gervais Show. Alle gekke gedachten en vreemde fantasieën uit de radioshow van de drie absurde breinen worden met tekeningen weergegeven. Onderaan vind je alvast een voorsmaakje.

Net als vele andere Britse stand-upcomedy kan ik de droge en absurde humor wel waarderen. Vorm geven aan dertien afleveringen vol maffe ideeën moet voor de animators van WildBrain vast een hele uitdaging zijn. Wat jullie?

Officieel voorsmaakje The Ricky Gervais Show

Fananimatie Joost Reijmers – The Space Monkey

Fananimatie Rory Binks – Monkey Business

Lees ook:The Ricky Gervais Show krijgt derde seizoen
Lees ook:Flanimals vinden de weg naar het witte doek
Lees ook:Een animatiefilm voor Jay and Silent Bob
Lees ook:Lang leve Slacker Cats?
Lees ook:Monkey Dust vult je vrijdagen met pikzwarte humor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.