Surf’s Down

Geen Surf’s Up in België vandaag … de releasedatum van de animatiefilm is plots uitgesteld naar 24 oktober. Normaalgezien verschenen Cody en zijn pinguinvrienden vandaag in de bioscoopzalen, maar net als bij de release van The Simpsons Movie in Nederland, is de film slechts een paar dagen voor hij uit zou komen uitgesteld. Onbegrijpelijk dat deze beslissingen op zo’n korte termijn lijken te gebeuren. In Nederland komt de surfdocumentaire uit op 10 oktober. Als schrale troost kan je hieronder de Surf’s Up videoclip van Lauryn Hill’s Lose Myself bekijken.

Lees ook:
- Surf's Up: animatie in documentairestijl
- Nederlandse en Vlaamse stemmen Surf's Up

Lees ook:Surf’s Up in Nederland
Lees ook:Nederlandse en Vlaamse stemmen Surf’s Up
Lees ook:Surf’s Up en Meet The Robinsons in de bioscoop
Lees ook:Surf’s Up dvd vanaf 13 maart
Lees ook:Bekijk de Nederlandse en Vlaamse trailers van Up

7 reacties op “Surf’s Down

  1. esteban

    ‘k Vond het al vreemd dat we nog niet overspoeld werden met reclame. Ze zullen de concurrentie met ‘Ratatouille’ en ‘The Simpsons Movie’ niet aan durven / kunnen. Eigenlijk vind ik ‘t niet zo erg dat hij uitgesteld is, zo hebben we na de zomer ook nog iets.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tommy

    Ze hebben bij ons in de bios enkele weken geleden al gezegd dat de film pas later dit jaar zou uitkomen, geen nieuw nieuws dus.
    Zowieso verwacht ik er niet zoveel van, ‘t moest maar eens gedaan zijn met schaamteloos te kopiëren.
    Ik kijk dan weer wel uit naar The Nightmare before Christmas, dat binnenkort bij ons in 3D uitkomt

      /   Beantwoorden  / 
  3. esteban

    Schaamteloos te kopiëren*? Hoezo? Ik kijk uit naar “Surf’s Up” nét om die originele invalshoek. Het hele fictieve documentaire-idee kan wel iets fris opleveren. En de trailer wist dat al deels te bevestige; Camera, aanpak. Nice.

    * Toch niet omdat er pinguins in voorkomen? Zolang ze maar een deftige animatiefilm maken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Tommy

    Ja, een tekeningetje moet ik er toch niiet bijmaken?
    A Bugs Live – Antz
    Monsters Inc. – Shrek
    Finding Nemo – Shark Tale – Haaibaai
    Happy Feet – Surf’s Up

    Ok, Happpy Feet is geen Pixar productie maar dat neemt niet weg dat je zomaar concepten hoeft te kopiëren. Pinguïns die dansen, pinguïns die surfen…
    Maar idd, de cameraspeling is mooi, de animatie beetje teveel naar het Shrek-achtige (geef 30 animators opdracht figuur te ontwerpen en laat ze zich vooral niet op elkaar afstellen).

      /   Beantwoorden  / 
  5. esteban

    Oh neen, alweer die opmerking. Niets persoonlijks hoor, maar die -imo- erg oppervlakkige en ontwetende opmerking kom je zo vaak tegen, tegenwoordig. De énige films waar het werkelijk dat geval was (wegens een overloop) was ‘A Bug’s Life’ en ‘Antz’.

    ‘Monsters Inc’ en ‘Shrek’ zijn niet met elkaar te vergelijken, op geen enkel vlak. ‘Happy Feet’ en ‘Surf’s Up’ ook al niet. Ja, er komen ook pinguins in voor … but I couldn’t care less, het is het resultaat van de film dat telt. Toch?

    Bovendien lijkt het me toch wel iets té makkelijk studio’s kopieurs te noemen. Dit terwijl de plannen voor ‘The Wild’ al even lang op tafel lagen dan die van ‘Madagascar’. Sterker nog, er waren al stills van ‘The Wild’ op een Engelse animatiesite (maar die film kreeg toen al geen aandacht) alvorens die andere in de bioscopen draaide.

    Enfin, opnieuw niets persoonlijks, maar van die uitspraken krijg ik het toch wel ietwat op mijn heupen. ;) Bij deze ook mijn excuses voor de zwaardere toon in dit bericht.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Tommy

    Als je de link niet ziet tussen The Wild en Madagascar, Monsters Inc. en Shrek, Nemo en Shark Tale zal je ze zeker niet zien bij Surf’s Up, die enkel maar meespringen op de Pinguïnkar.
    Je hoeft je helemaal niet te excuseren, ‘t gaat over persoonlijke meningen. Maar ik ga hem zeker zien, ik sla zelden animatiefilms over in bios. Misschien dat dat mijn mening zal veranderen, maar… tja… pinguïns…

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ferry Piekart

    Zo, weer terug van vakantie, en meteen een lekkere discussie om in te springen!

    Ik ben het met Esteban eens dat Surf’s Up een originele film is (dat wil zeggen: daar lijkt het op, ik moet hem nog zien!). De documentairestijl is verfrissend, en ik schreef ook al eerder over de (voor de verandering) wat natuurlijker stemmen in deze film. Ik zou Surf’s Up dan ook niet zo maar willen afdoen als een kloon. Maar ik ben het wel met Tommy eens dat er veel wordt gevist in dezelfde vijver. Shrek en Monsters Inc. zijn misschien qua verhaal totaal niet te vergelijken, maar het is wel typisch dat beide studio’s rond dezelfde tijd kwamen met een film over een monster dat eigenlijk aardiger is dan-ie eruit ziet. Er zijn duizenden onderwerpen denkbaar om films over te maken… het is zo jammer dat de studio’s allemaal zo in hetzelfde hoekje blijven zitten. Dat is mijn punt van kritiek. Het gaat mij niet om de discussie op Monsters Inc nou een kloon is van Shrek, of andersom, of dat Madagascar er wel of niet eerder was dan The Wild… dat is niet zo relevant. Het jammere is dat er zo in dezelfde vijver wordt gevist.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.