Nieuwe Smurfenfilm uitgesteld

Sony’s geanimeerde prent verschoven naar 2016.

Regisseur Kelly Asbury (Gnomeo & Juliet, Shrek 2) werkt voor Sony Pictures Animation aan de derde bioscoopfilm met de Smurfen, al wordt het geen vervolg op de vorige films. Officieel is er nog niets bekend over het verhaal, maar de film zou dieper ingaan op de ontstaansgeschiedenis en het prille begin van de blauwe wezentjes.

In tegenstelling tot zijn twee voorgangers (hybridefilms met echte acteurs en digitale Smurfen) wordt de nieuwe prent volledig met computeranimatie gemaakt. De karakterontwerpen en achtergronden van deze reboot zouden dichter aanleunen bij het originele werk van de Belgische stripmaker Peyo.

In een update op de productieblog van The Untitled Smurfs Movie laat Asbury nu weten dat de release van de animatiefilm een jaar is uitgesteld. Volgens de regisseur is die extra tijd nodig om de best mogelijke film te maken.

Bij het bericht plaatste hij de bovenstaande schets. De afbeelding onderaan is het allereerste stukje concept art voor de film, getekend door Sean Eckols, een van de environmental design artists.

De Amerikaanse releasedatum verschuift van 14 augustus 2015 naar 5 augustus 2016. In België en Nederland wordt het resultaat wellicht in juli 2016 verwacht.

Lees ook:Beauty and the Beast 3D voor onbepaalde tijd uitgesteld
Lees ook:Nieuwe smurfenfilm alweer uitgesteld
Lees ook:Kazorn & The Unicorn in de maak
Lees ook:Monsters University wijkt voor Reboot Ralph
Lees ook:Nieuwe teaserposters voor The Smurfs

2 reacties op “Nieuwe Smurfenfilm uitgesteld

 1. TAZ

  het onderste plaatje voor de film is alvast best mooi en de derde smurfenfilm wordt dus een prequel.
  ik ben benieuwd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tom

  Ik denk dat twee films zoals we die gezien hebben ook wel genoeg waren. Het verhaal is ‘af’ en een 3e film zou vermoedelijk teveel van hetzelfde worden, hoewel ik me er best mee heb vermaakt. Maar nu is het mooi geweest.
  Tijd voor een nieuwe stap. En dit knappe, trouwe stukje concept art ziet er ook echt zo uit.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.