Spaghetti tornado’s in Cloudy With a Chance of Meatballs

Cloudy With a Chance of Meatballs is een computergeanimeerde film gebaseerd op het gelijknamige boek van Judi Barrett. Chris Miller (niet Chris Miller van Shrek The Third) en Phil Lord (Clone High) staan samen in voor de regie.

Een lekker leventje hebben ze in het stadje Chewandswallow: als het regent, regent het soep en vruchtensap… als het sneeuwt, sneeuwt het aardappelpuree en als het stormt, vallen de gehaktballen zo in je mond. Maar wat gebeurt er als het weer uit de hand loopt?

Regisseurs Miller en Lord geven een twist(er) aan het boek en maken er een komische hommage aan de rampenfilm van. In een korte teaser (die helaas niet online te bekijken is) valt een reuzenpannenkoek op het Witte Huis, vliegt een spaghetti tornado door New York en rolt een gigantische maïskolf door de Chinese Muur. De animatiefilm zal doorspekt zijn van referenties naar de gekende rampenfilms zoals Twister, Independance Day en Armageddon. Michael Bay was niet voor niets de grootste inspiratiebron voor de regisseurs.

Hoewel het boek gericht is op 4 tot 8-jarigen lijkt de film me daarentegen ook interessant voor volwassenen. Het blijft natuurlijk afwachten op meer informatie. Geruchten doen de ronde dat Amy Poehler en haar man Will Arnet een stem zullen vertolken in de film. Sony Pictures Animation brengt Cloudy With a Chance of Meatballs uit op 27 maart 2009 in de Verenigde Staten. Ook Sony’s Hotel Transylvania zal in hetzelfde jaar uitkomen.

Lees ook:
- Afgedankte monsters in Hotel Transylvania
- Surf’s Up animatie in documentairestijl 

Lees ook:Cloudy with a chance of Meatballs in 3D!
Lees ook:Nieuw regisseursduo voor Cloudy-vervolg
Lees ook:Schrijvers voor Cloudy with a Chance of Meatballs 2
Lees ook:Het sneeuwt ijsjes in Cloudy with a Chance of Meatballs
Lees ook:Allereerste poster Sony’s Cloudy with a chance of meatballs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.