Tweede Lemony Snicket in stop-motion?

Krijgt de sequel op de speelfilm een animatiefilm als vervolg?

De film Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events, gebaseerd op de kinderboeken van Daniel Handler, dateert ook al weer uit 2004. De regisseur ervan, Brad Silberling, liet in een interview ontglippen dat hij grootse animatieplannen heeft voor een tweede film. Silberling vertelde dat hij de sequel al helemaal in stop-motion ziet, de bekende techniek uit films als Chicken Run, Wallace & Gromit en sinds kort ook Coraline. De regisseur gaf geen details, maar het is duidelijk dat hij staat te popelen om de mogelijkheden in de wereld van stop-motion te ontdekken.

In de film is een gemene graaf uit op de erfenis van drie weeskinderen. De rol van graaf Olaf werd vertolkt door Jim Carrey. (Zijn recentste personage, de gierige Ebenezer Scrooge uit A Christmas Carol, vertoont trouwens gelijkenissen met de graaf.) Het grote voordeel aan de overschakeling naar stop-motion is dat één probleem alvast wegvalt: De jonge cast uit 2004 is inmiddels al volwassen en zou zonder heel wat make-up of beeldmanipulatie erg ongeloofwaardig overkomen in een kinderrol.

Of het vervolg er ook werkelijk komt is nog niet zeker. Er is onenigheid tussen Paramount en DreamWorks over de rechten en er zijn dus nog geen officiële plannen voor de sequel. Maar als die er komt, dan houdt animatieblog je uiteraard op de hoogte.

De afbeeldingen uit dit bericht komen uit de eerste film, de poster daarvan vind je hieronder.

Filmposter Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

(Via SFW)

Lees ook:Eerste beeld Jim Carrey als Scrooge in Disney’s A Christmas Carol
Lees ook:Download Stop Motion Magazine nummer drie
Lees ook:Droom alle kleuren van de regenboog
Lees ook:Vervolg op Rio in de maak
Lees ook:Magische make-up in reclamespotje Chanel

2 reacties op “Tweede Lemony Snicket in stop-motion?

  1. Pieter

    Eigenlijk verschrikkelijk teleurgesteld geweest van dat eerste deel, ondanks dat ik wel Jim Carrey kan appreciëren (weliswaar in drama-rollen). Van de stop-motion techniek ben ik dan weer wel een grote fan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Koeno

    Oowh nee, Ik hou van die eerste film! Meryl Streep is echt een heldin daarin. Daarnaast vond ik de sfeer uit het boek echt goed verwerkt in de film. Eigenlijk vind ik Stopmotion voor deze verhalen, vooral met de sfeer uit de eerste film, een beetje voor de hand liggend. Nee, Dat oudste meisje uit de film: “Emily” is trouwens echt supervet! Dus die wil ik snel weer in zo’n film zien acteren ipv in wat Horrorgebeuren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.