In de wagen bij een seriemoordenaar

Bekijk de korte animatiefilm Something Left, Something Taken

De Zodiac Killer is het dankbare onderwerp voor deze indrukwekkende kortfilm die verschillende animatiestijlen naadloos met elkaar combineert tot een heerlijk resultaat. Niet te missen!

Afbeelding uit Something Left, Something TakenOnder de naam Tiny Inventions maken Max Porter en zijn vrouw Ru Kuwahata fantastische filmpjes. Het creatieve duo sprak zelf de stemmen in voor Something Left, Something Taken, een bloedstollende kortfilm waarin ze ook de hoofdrol spelen.

De korte animatiefilm is een mengeling van heel wat uiteenlopende technieken. Van handgetekende animatie tot stop motion, handpoppen en marionetten, hier en daar wat bijgeschaafd met de computer. Het resultaat is een kortfilm die aangenaam voor de ogen is.

Afbeelding uit Something Left, Something TakenOp Drawn! werd de kortfilm omschreven als “CSI: Little Big Planet” en dat is een prima samenvatting. Het komische uiterlijk van de kleine personages in een spannend detectiveverhaaltje rond forensische pathologie, of toch minstens een parodie daarop.

Een koppel krijgt een ritje aangeboden door een mysterieuze kennis van hun vriendin en belandt in een wagen waar verschillende, vreemde stukken bewijsmateriaal doen vermoeden dat de man de beruchte Zodiac Killer is.

Neem zeker ook een kijkje op hun interessante website, want daar vind je een erg uitgebreide making-of van dit originele project met concept art, colour scripts, character designs, storyboards, afbeeldingen van de set en nog veel meer lekkers.

Kortfilm Something Left, Something Taken (2010)

(Via Drawn en Vimeo, met dank aan @grauenhaft voor de tip)

Lees ook:Yulia en de vijf mysterieuze hendels
Lees ook:Eerste trailer voor A Letter to Momo
Lees ook:Vergankelijke schoonheid in Descendants
Lees ook:Mysterieuze monsters uit Frankrijk
Lees ook:Rango-clip: You Ain’t from Around Here

2 reacties op “In de wagen bij een seriemoordenaar

  1. peter

    pppffff je mist veel als je een tijdje weg bent

    ps.leuk filmpje

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Fantastisch gemaakt filmpje. Beetje voorspelbaar eind. Leuke ‘tussendoor’ grapjes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.