Korte animatiefilm: De Leeuw is los!

Bekijk de korte animatiefilm De leeuw is los!

Heel Oranje is in de ban van het WK voetbal in Zuid-Afrika en dat laat zelfs de Nederlandse animatiestudio’s niet koud. Een toepasselijke aanwinst in de categorie Werk van eigen bodem is dan ook de korte stop-motionfilm De leeuw is los!

Logo Raspberry Animation“Vijf Nederlandse supporters zijn op safari in Zuid-Afrika, tot een van hen opmerkt dat het Nederlandse elftal moet spelen…” Dat is de plot in een notendop voor De leeuw is los!, een korte stop-motionanimatie waar Maaike Bokma en Jeroen Zijlstra twee maanden hard aan hebben gezwoegd.

Het duo vormt samen Raspberry Animation, een animatiestudio die in 2004 werd opgericht en zich toelegt op het maken van digitale computer- en stop-motionanimaties.

Afbeelding uit de kortfilm De leeuw is los!De leeuw is los! werd volledig op eigen initiatief en in eigen beheer gemaakt voor het WK. Alles werd zelf bedacht, uitgeschreven, geknutseld, gefilmd en geproduceerd. Alleen voor de audioscore deden de makers een beroep op Matthijs van der Veer. Alles wat je ziet in de kortfilm werd zorgvuldig gemaakt uit kunststof. Een interessante blik achter de schermen kreeg je via hun Twitter-account. Het intensieve productieproces werd namelijk stap voor stap gevolgd aan de hand van verschillende foto’s. Geen nood, je kunt nog steeds de galerij met stukjes van de making-of op Yfrog bekijken.

De studio is momenteel gelegen in Groningen, maar plant een verhuis naar Amsterdam. Nu De leeuw is los! is afgewerkt, kunnen de makers zich weer helemaal wijden aan de andere ideeën die ze nog hebben voor enkele korte stop-motionfilms. Verdere informatie en meer voorbeelden van hun werk vind je op www.raspberryfilm.com.

Kortfilm De leeuw is los! (2010)

Lees ook:Korte animatiefilm: Dragonboy
Lees ook:Het leed van een vegetarische leeuw
Lees ook:Gerrit van Dijk is overleden
Lees ook:Trailer voor Nederlandse kortfilm Pik
Lees ook:De eerste Afrikaanse cg-animatie!

3 reacties op “Korte animatiefilm: De Leeuw is los!

  1. DragonMaster

    Leuk filmpje! Laten we hopen dat de Leeuw straks ook helemaal losgaat. :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jeroen

    toffe visuele stijl ook. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joris

    Ik vind dat twee maanden werk nog weinig is voor dit. Mooi gedaan, frambozen! ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.